Nieuws

Snelkrakers Zwolle maakten 50.000 euro aan kleding buit

De snelkraak was iets voor 05.00 uur aan de Dieserstraat
De snelkraak was iets voor 05.00 uur aan de Dieserstraat © Politie Zwolle
De snelkrakers die vannacht een winkel in Zwolle binnengingen, hadden voor 50.000 euro aan kleding meegenomen. Dat meldt de politie op Facebook. Het tweetal dacht veilig te zijn ontsnapt, tot ze een politiehond tegenkwamen.
Iets voor 05.00 uur werden omwonenden van herenmodezaak Derken & Derksen wakker door enorm kabaal. Ze zagen hoe twee mannen een rolluik hadden geforceerd en door een kapotte deur de winkel leeghaalden.
De daders namen voor 50.000 euro aan kleding mee
De daders namen voor 50.000 euro aan kleding mee © Politie Zwolle
De politie stuurde direct alle eenheden richting de Dieserstraat, een van de agenten zag een grote auto met hoge snelheid wegrijden. Dankzij een getuige wist de politie in wat voor een auto de mannen reden. Kort na de snelkraak werd een soortgelijk model ontdekt in de Esdoornstraat, ten noorden van het centrum. Agenten zagen dat die vol zat met kleding.

Politiehond

Vlak daarna zag een hondengeleider van de politie twee mannen in het park lopen, vlakbij de auto. Verdacht, gezien het tijdstip en de plek. Een van hen had de sleutel van de auto die zojuist was ontdekt bij zich.
Het tweetal - Utrechters van 31 en 54 - mocht direct mee naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. Even later kwam de eigenaar van de winkel ook even buurten op het bureau. Hij had een taart meegenomen voor de agenten die zijn kleding hadden teruggebracht.
Voor de politie een prachtige afronding van de inzet, al is het onderzoek niet voorbij. De politie zoekt nog camerabeelden van de omgeving Esdoornstraat, Ruusbroecstraat of rond de winkel zelf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.