Nieuws

Verpleegkundige Huub neemt afscheid van de teststraat: "Einde van een tijdperk"

Huub Meijer in de verlaten testlocatie van GGD IJsselland
Huub Meijer in de verlaten testlocatie van GGD IJsselland © RTV Oost
Verpleegkundige Huub Meijer is vanaf dag één betrokken geweest bij de teststraten van GGD IJsselland. Vandaag is hij degene die het licht uit doet in het verlaten pand: "Op het hoogtepunt testten we 5200 mensen per dag. Nu nog hooguit tien per week. Het is het einde van een tijdperk."
Verpleegkundige Huub neemt afscheid van de teststraat: "Einde van een tijdperk"

Gigantische klus

"Het contrast is wel heel groot", ziet Huub als hij de grote lege ruimtes overziet op de testlocatie van de GGD in Zwolle. In totaal testte GGD IJsselland meer dan een miljoen mensen op corona. Nu is grootschalig testen niet meer nodig: "Het voelt goed om dit vandaag mee te kunnen delen, dat het klaar is. We hebben een gigantische klus geklaard."
Huub meldde zich in 2020 vrijwillig om te helpen met testen. In 2021 kwam daar ook het vaccineren bij. Inmiddels is Huub coördinator op de GGD-locatie aan de Meeuwenweg in Zwolle. Daarnaast werkt hij ook als verpleegkundige bij een zorginstelling.
Het parkeerterrein bij de teststraat is al weken zo goed als leeg
Het parkeerterrein bij de teststraat is al weken zo goed als leeg © RTV Oost
Huub is nu niet ineens werkloos: 'Het vaccineren gaat hier nog door, voor kwetsbare mensen blijft dat beschikbaar. En ik kan meer uren maken bij mijn andere baan." Ook het grootste deel van zijn collega's uit de afgelopen periode heeft weer ander werk gevonden.

Verleden tijd

Om 16 uur zit het erop voor Huub. Het licht mag uit, de teststraat van de GGD is verleden tijd. Wie nu nog een testbewijs nodig heeft, bijvoorbeeld voor een reis naar het buitenland, is aangewezen op een commercieel bedrijf. Maar het is geen definitief einde. Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen de draaiboeken zo weer uit de ijskast. De kennis en ervaring die zijn opgedaan tijdens de pandemie blijven paraat.
Huub kan met een goed gevoel de deur dichttrekken: "Ik ben meer dan trots op wat we hier hebben neergezet. We kregen een enorme klus op ons dak, in het begin wisten we niet wat er allemaal op ons af kwam. Maar uiteindelijk stond hier een organisatie en heeft het al die tijd gedraaid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.