Betaald voetbal

De Oosttribune: "Bosz bij Twente kan werken als een magneet, maar in Leverkusen verdiende hij 5 miljoen"

Wordt Peter Bosz de opvolger van Ron Jans bij FC Twente?
Wordt Peter Bosz de opvolger van Ron Jans bij FC Twente? © Orange Pictures
De belangrijkste weken van het jaar naderen voor de Overijsselse clubs uit het betaalde voetbal. Grijpt FC Twente de laatste strohalm voor plek vier? En wie wordt er de nieuwe trainer in Enschede? Blijft Go Ahead Eagles weg uit het degradatiemoeras en wanneer kan de promotievlag uit bij PEC Zwolle en Heracles Almelo?

FC Twente

FC Twente sluit het weekend komende zondag af met een thuiswedstrijd tegen AZ. Voor de Enschedeërs is het de állerlaatste kans om nog te mogen dromen van plek vier, al wordt dat een heel lastig karwei. Daarnaast is men in De Grolsch Veste nog altijd op zoek naar onder meer een nieuwe trainer. De naam van Peter Bosz valt veelvuldig.
"Bosz bij Twente kan werken als een magneet, maar in Leverkusen verdiende hij 5 miljoen"

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles gaat zaterdagmiddag op bezoek bij FC Utrecht, de oude werkgever van trainer René Hake. Aan de club uit Deventer de taak een resultaat te halen in de 'loeizware uitwedstrijd'. Gebrek aan motivatie is er echter niet. "Dat Hake weg moest bij FC Utrecht heeft hem enorm veel pijn gedaan."
Hake treft met FC Utrecht oude bekende: "Dat hij weg moest heeft hem veel pijn gedaan"

PEC Zwolle

Het moet wel heel raar lopen wil PEC Zwolle promotie naar de Eredivisie nog uit handen geven. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie krijgt vanavond bezoek van NAC Breda, wat zeker in eigen huis geen probleem mag zijn voor het elftal van trainer Dick Schreuder. "NAC? Ja, die zijn wel in vorm hè..."
PEC Zwolle ontvangt NAC Breda: "Ja, die zijn wel in vorm hè..."

Heracles Almelo

De andere kandidaat op pole position voor promotie heet Heracles Almelo. Daartoe mag er vanavond geen fout worden gemaakt op bezoek bij TOP Oss. "Heracles is het aan haar stand verplicht om die wedstrijd over de streep te trekken"
"Heracles is het aan haar stand verplicht om die wedstrijd over de streep te trekken"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.