Betaald voetbal

PEC Zwolle doet wat het moet doen en verslaat ook NAC Breda

PEC Zwolle gaat met een goed gevoel de interlandbreak in. De lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie zegevierde vanavond met 2-0 over NAC Breda. Dean Huiberts en Lennart Thy zorgden voor de doelpunten aan Zwolse zijde.
Met de knappe zeges tegen Willem II en De Graafschap én de doelpuntenfestijnen van de laatste thuiswedstrijden in het achterhoofd, ging het publiek er eens goed voor zitten in het uitverkochte MAC³PARK stadion. NAC, maandag nog vernederd door de beloften van Jong Ajax (2-6), was echter met maar één doel naar de provinciehoofdstad gekomen: als er maar niet verloren wordt.

Bredase muur

PEC had in de eerste helft bijna tachtig procent van de tijd de bal in bezit, maar het elftal van Schreuder slaagde er niet in de Bredase muur te doorbreken. Wat helpt tegen een opponent met zo'n strijdplan is een vroege treffer, waardoor er ruimtes ontstaan. Na een kwartier spelen was het bijna zover. Een typische PEC-aanval werd voorgetrokken door Haris Medunjanin, maar de doorgelopen Dean Huiberts kwam een teenlengte tekort om NAC-doelman Kortsmit kansloos te laten.

Cadeautje

Wat eveneens helpt wanneer een tegenstander de bus parkeert is een handje geholpen worden. Sabir Agougil speelde veel te kort terug op Kortsmit, waarmee hij de slim doorgelopen Huiberts in kansrijke positie bracht. Het cadeautje pakte de middenvelder van PEC vervolgens dankbaar uit: 1-0. Lange tijd leek Huiberts daarmee de winnende treffer voor zijn rekening te hebben genomen, maar dan is daar altijd nog het moment van Thy. In de slotfase maakte de ingevallen spits met zijn vijftiende van het seizoen aan alle Brabantse hoop een einde: 2-0.
Zodoende sloot PEC een fraaie dag, waarop doelman Jasper Schendelaar voor het eerst in zijn loopbaan werd opgeroepen voor Jong Oranje en ploeggenoten Apostolos Vellios en Younes Taha de onderscheidingen 'Beste Speler' en 'Beste Talent' van de afgelopen periode ontvingen, af met drie welverdiende punten tegen NAC.

PEC Zwolle - NAC Breda 2-0

1-0 Huiberts (46)
2-0 Thy (84)
Arbiter: Kamphuis
Geel:
Kotzebue, Vet
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Beelen, Van Hintum; Huiberts, Medunjanin (Kastaneer/88), Van den Belt, Thomas (Fontana/63), D. Van den Berg (Zitman/88); Taha (Chirino/72), Vellios (Thy/63)
NAC Breda: Kortsmit; Besselink, Martina, Vet (Lucassen/77), Garcia MacNulty, Agougil; Garbett (Herrmann/70), Staring, Omgba (Kotzebue/69); Van der Sande (Van Schuppen/74), Omarsson

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.