Nieuws

112 nieuws: Meerdere auto's betrokken bij aanrijding | Motorrijder gewond bij botsing

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.50 uur | Auto's zwaar beschadigd bij aanrijding

Twee auto's zijn aan het eind van de middag zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding in Vriezenveen. Het ongeluk gebeurde op de kruising Boslandweg met de Rusluieweg. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De auto's moesten worden weggesleept.
Beide auto's liepen forse schade op
Beide auto's liepen forse schade op © News United/ Alwin Winkel

16.30 uur | Meerdere auto's betrokken bij ongeluk Haarle

Op de N35 bij Haarle, de Almeloseweg, zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. In totaal zijn vijf auto's bij het ongeluk betrokken. Ten minste één persoon is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De vijf auto's zijn door een berger weggesleept.
Bij de aanrijding waren vijf auto's betrokken
Bij de aanrijding waren vijf auto's betrokken © News United/ Bert Kamp

15.30 uur | Motorrijder gewond in Oldenzaal

Bij een aanrijding op de Bremenstraat in Oldenzaal is vanmiddag een motorrijder gewond geraakt. De tweewieler kwam in botsing met een auto. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
De motorrijder kwam in botsing met een auto
De motorrijder kwam in botsing met een auto © News United/ Dennis Nengerman

06.30 uur | Stomdronken bestuurder rijdt auto van ouders total loss

Een 31-jarige man uit Haaksbergen heeft vanmorgen de auto van zijn ouders total loss gereden. Wonder boven wonder kwam hij er zelf zonder kleurscheuren vanaf. Zijn rijbewijs is hij voorlopig wel kwijt.
De man reed over de Weerseloseweg van Enschede naar Deurningen, toen hij rechts in de berm terechtkwam. Hij ramde een bord, vloog aan de linkerkant van de weg over een sloot en kwam in een weiland terecht. Daar botste de auto op een paal. Hij probeerde vervolgens met de zwaar beschadigde auto het weiland uit te rijden, maar reed regelrecht de sloot in. Niet veel later werd hij gevonden door een toevallig passerende ambulancemedewerker.
Uit onderzoek bleek dat de man 1,6 promille alcohol in zijn bloed had, de grens om nog te mogen rijden ligt op 0,5. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.
De auto raakte total loss door het ongeluk
De auto raakte total loss door het ongeluk © News United/ Dennis Bakker

22.00 uur | Ruim 100 bekeuringen bij grote verkeerscontrole Enschede

Bij een grote verkeerscontrole in de omgeving van Enschede zijn gisteren ruim honderd bekeuringen uitgedeeld. Ook werden drie mensen aangehouden. Het merendeel van de bekeuringen werd uitgedeeld voor te snel rijden, het niet dragen van de gordel en bellen achter het stuur.
Tijdens de controle werd een fietser betrapt met een telefoon in de hand. Hij probeerde er vandoor te gaan en zette het op een trappen. Om niet gezien te worden zette hij de verlichting van zijn fiets uit. Hij werd vrijwel direct gevonden door een motorrijder en kreeg niet één, maar twee bekeuringen: bellen op de fiets én fietsen zonder verlichting.

21.30 uur | Overval kapperszaak Zwolle

In Zwolle is gisteravond een kapperszaak overvallen. Het gaat om kapperszaak De Blitz aan de Assendorperstraat. Op het moment van de overval waren er drie dames in de zaak aanwezig. De dader bedreigde hen met een mes en eiste geld. Hij is er met een aantal voorwerpen vandoor gegaan. Bij de overval raakte niemand gewond.
De politie heeft in in de omgeving naar de dader gezocht, maar deze is nog niet gevonden. Het gaat om een blanke man van eind 20 met een opvallend ingevallen gezicht. Hij droeg tijdens de overval donkere kleding. De politie roept getuigen én eigenaren van beveiligingscamera's in de omgeving op om zich te melden.
De politie doet onderzoek bij de kapperszaak
De politie doet onderzoek bij de kapperszaak © PNN

18.30 uur | Bestuurder rijdt 72 kilometer te hard

Een 30-jarige man uit Enschede is gisteravond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met een snelheid van 172 kilometer per uur over de N35 bij Enschede. Op het stuk weg tussen Enschede-West en Enschede-Zuid geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Na de wettelijke correctie is de man genoteerd voor een overschrijding van 66 kilometer per uur.
Het rijbewijs van de man is ter plekke ingevorderd, de officier van justitie zal bepalen óf en wanneer hij het roze pasje terugkrijgt. De hoogte van de bekeuring zal ook door de officier worden bepaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.