Betaald voetbal

Willumsson schenkt Go Ahead Eagles in blessuretijd knappe zege in Utrecht

Na een reeks mindere uitwedstrijden heeft Go Ahead Eagles zaterdag een uitstekend resultaat geboekt op vreemde bodem. Op bezoek bij FC Utrecht leek Go Ahead af te stevenen op een punt, maar door een late treffer van invaller Willum Willumsson werd zelfs de volle buit meegenomen uit De Galgenwaard.
Bij de Deventenaren keerde Bobby Adekanye na een schorsing terug in de basisformatie van trainer René Hake en daarnaast stonden ook Oliver Edvardsen en Fredrik Oppegard weer aan de aftrap.

Minuut stilte

Na een indrukkwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht op 18 maart 2019 was de eerste mogelijkheid voor de gastheren. Anthony Descotte nam het doel van de bezoekers onder vuur, maar Jeffrey de Lange keerde de poging van de Belg.

Utrecht op voorsprong

Nadat Edvardsen twee mogelijkheden kreeg namens Go Ahead was Sander van de Streek aan de overkant dicht bij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Jens Toornstra toucheerde de middenvelder de bal lichtjes, maar De Lange plukte de bal knap uit de hoek.
Vijf minuten voor rust moest De Lange een antwoord schuldig blijven. Op het middenveld liet Gerrit Nauber zich te gemakkelijk aftroeven door Anastasios Douvikas waardoor de Griekse aanvalsleider van Utrecht een vrije doortocht kreeg en zo de 1-0 op het bord kon brengen.

Strafschop?

Enkele ogenblikken later dacht iedereen bij Go Ahead aan een strafschop toen Utrecht-verdediger Ramon Hendriks een inzet van Isac Lidberg tegen zijn arm kreeg. Scheidsrechter Alex Bos werd naar het scherm geroepen door de VAR, maar de eindverantwoordelijke arbiter besloot om de bal niet op de stip te leggen.

Edvardsen glijdt binnen

Toch kon de ploeg uit Deventer nog voor rust juichen. Drie minuten in blessuretijd werd een schot van Lidberg van richting veranderd en zodoende kon Edvardsen - die randje buitenspel stond - de 1-1 binnenglijden.

Afstandsschoten Go Ahead

Ook na rust deed Go Ahead Eagles weinig onder voor de nummer zeven van de Eredivisie. Jay Idzes probeerde het van afstand, maar zijn schot ging naast en ook een knal van Lidberg verdween rakelings naast het doel van Vasilios Barkas.

Willumsson gevierde man

De grootste kans van de tweede helft was daarna voor Utrecht. Uit een hoekschop kopte Van de Streek op doel en met kunst en vliegwerk frommelde De Lange de bal via de paal uit zijn doel.
Een slotoffensief bleef vervolgens aan beide kanten uit en daardoor leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Echter, diep in blessuretijd wist Go Ahead Eagles nog de volle buit te pakken. Invaller Willum Willumsson stond vogelvrij en wist wel raad met die opgelegde kans. De IJslander schoof de 1-2 binnen en bezorgde de ploeg uit Deventer drie belangrijke punten in de strijd om handhaving.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 1-2

1-0 Douvikas (41)
1-1 Edvardsen (45+3)
1-2 Willumsson (90+4)
Arbiter: Bos
Geel: Kluivert, Toornstra, Adekanye, Amofa
FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Kluivert, Viergever, Hendriks; Boussaid (Younes/83), Toornstra, Van de Streek; Labyad (Booth/61), Douvikas, Descotte (Ramselaar/73).
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Amofa, Oppegard (Fontan/78); Idzes, Rommens, Edvardsen (Fernandes/60), Adekanye (Willumsson/64); Lidberg, Stokkers (Sow/78).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.