Betaald voetbal

Ron Jans trots op eerste uur van zijn FC Twente tegen AZ: "Genot om naar te kijken"

Een knappe zege van FC Twente op AZ vanavond in eigen huis. De laatste wedstrijd van speelronde 26 in de Eredivisie werd met 2-1 gewonnen door de Enschedeërs.
De twee treffers van Twente kwamen allebei van Manfred Ugalde en vielen al binnen het kwartier. Trainer Ron Jans genoot dan ook van de start van zijn ploeg. "Ik vind ons in de thuiswedstrijden echt ongelooflijk en nou is het aan de spelers, de staf en de trainer om te laten zien dat we de energie, het vertrouwen, het niveau aan de bal en het tempo dat we spelen vaker kunnen omzetten. Want het is een genot om naar te kijken en het is niet de eerste keer dat het gebeurt, dus het kan geen toeval zijn."

Ugalde

Ugalde scoorde in de laatste twee wedstrijden al drie keer en voegde er vandaag dus nog twee toe aan zijn totaal. Toch denkt Jans niet dat hij de spits al eerder dit seizoen de kans had moeten geven. "Nee, want dat heeft te maken dat Ricky van Wolfswinkel voor ons gewoon een hartstikke goede spits is en een belangrijke speler. Dus die zet je niet zomaar aan de kant en er zijn heel veel momenten geweest dat Manfred een keer de kans kreeg in de basis en dan was het toch niet zo top. Maar ik vond dit de beste 45 minuten die ik van Manfred heb gezien en dat was echt een heel hoog niveau, met twee goals er ook nog bij."

Slotfase

De aansluitingstreffer viel na driekwart wedstrijd en dus werd het nog een spannend slot. "In de slotfases is het een paar keer misgegaan. Tegen Heerenveen en Go Ahead bijvoorbeeld. Zerrouki en Van Wolfswinkel zaten er helemaal doorheen. Ze hebben zo geknokt en ze stoppen zoveel energie in een wedstrijd dat je denkt, het zal toch niet misgaan. En dat is gelukkig niet gebeurd", aldus een opgetogen trainer.

Concurrentie

Twente heeft door de resultaten van vandaag (nederlaag Ajax en AZ, gelijkspel PSV), de nummers drie en vier weer in het vizier, maar daar wil Jans niets van weten. "Nee, dat gat is nog steeds veel te groot. Trainers zijn allemaal heel voorzichtig, maar ik hoop echt dat er weer jongens terugkomen in plaats van afvallen en het kan ook zomaar zijn dat Hilgers en Ugalde een paar weken eruit zijn en dat helpt niet", aldus Jans die zijn twee spelers geblesseerd zag uitvallen en hoopt op het beste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.