nieuws

Politie spoort stalker uit Genemuiden op, woning van man doorzocht

Politie spoort man verdacht van stalking op
Politie spoort man verdacht van stalking op
De politie heeft een 34-jarige man uit Genemuiden dinsdagavond aangehouden op verdenking van stalking. Vijf vrouwen uit Zwolle, Kampen en Genemuiden hebben aangifte gedaan nadat zij langere tijd via telefoon en sociale media door de man waren lastiggevallen.
Een 17-jarige vrouw uit Zwolle en een 20-jarige vrouw uit Genemuiden deden in november 2014 en maart 2015 aangifte van stalking. Ze werden regelmatig lastiggevallen via hun telefoon en sociale media. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar dit leidde niet tot het opsporen van de onbekende stalker.
Onlangs werd in het tv-programma 'Internetpesters aangepakt' aandacht besteed aan deze zaak. Daarbij kwam nieuwe informatie naar voren. Dat was aanleiding voor een heropening van het onderzoek, waarna de verdachte uit Genemuiden wel in beeld kwam.

Woning van de verdachte is doorzocht

De informatie die naar voren kwam tijdens en na de uitzending van 'Internetpesters aangepakt', politieonderzoek en drie nieuwe aangiftes van vrouwen uit Kampen, Zwolle en Genemuiden hebben geleid tot de aanhouding van de man uit Genemuiden.
Gisteren heeft de politie het huis van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen, waaronder computerapparatuur, in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.