Nieuws

Ronddwalende masturberende man veroorzaakt onrust in Almelo

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © GettyImages
Een man houdt de gemoederen in Almelo de laatste tijd flink bezig. Hij zou al een maand in de stad rondfietsen en naar minderjarige meisjes gluren. Met als absoluut toppunt: terwijl hij bij een woning staat en naar binnen gluurt, slaat hij onder carport de hand aan zichzelf.
Het incident onder de carport gebeurde ongeveer een maand geleden, maar het verhaal kwam pas gisteren echt aan het rollen. Want op deze lenteachtige zondagmiddag, was de dochter van Maikel de Vries bij hun woning aan de Bornerbroeksestraat op haar eenwieler aan het fietsen. Terwijl ze in de straat naast het huis heen en weer fietst, komt er een man met een baard en petje op een omafiets aan.
In eerste instantie rijdt hij de zijstraat voorbij, waar het meisje dus net is ingereden. Dan bedenkt hij zich en komt terug om toch de straat in te gaan. Hij lijkt achter het minderjarige meisje aan te fietsen, maar keert plots toch om. Waarschijnlijk omdat op dat moment een buurvrouw naar buiten komt.
Ze had er geen lekker gevoel bij
Maikel de Vries

Ter waarschuwing

De man dwaalt nog wat rond op zijn fiets en lijkt de omgeving te verkennen. Uiteindelijk zet hij zijn fiets op de hoek van de straat op de stoep en steekt een sigaret op. Als het meisje nietsvermoedend zijn kant weer op fietst, besluit de buurvrouw die de situatie niet vertrouwt poolshoogte te gaan nemen. Een kans om te vragen wat de man doet, krijgt ze niet: hij stapt op zijn fiets en verdwijnt.
"De buurvrouw tipte ons hierover. Ze had er geen lekker gevoel bij. Dus we zagen het pas een half uur later, op de camerabeelden", vertelt Maikel. Ondanks dat de man wettelijk gezien niets fout heeft gedaan, besluit Maikel de beelden toch op Facebook te plaatsen. "Gewoon om de mensen te waarschuwen."

Betrapt tijdens masturbatie

En dan komen de verhalen los. In de reacties onder de video blijken mensen de man te herkennen die al langer in de wijken het Nijrees en De Riet rondhangt. Daarbij vertoont hij 'verdacht gedrag'. Zo zou de man in een speeltuin in de wijk De Riet hebben gemasturbeerd. En een maand geleden zou hij zich bovendien in het donker hebben bevredigd terwijl hij tegen een woning aan stond en naar binnen gluurde.
De beelden van de vermeende zelfbevrediging naast de woning worden massaal gedeeld. Ook de video waarop de dwalende man het meisje op de eenwieler in de gaten lijkt te houden, zijn honderden keren gedeeld en tienduizenden keren bekeken. Mensen reageren vol afschuw op de man.
Politie doet onderzoek
De politie is op de hoogte van de video en bevestigt dat er zondag een melding is binnengekomen over de man. Omdat er een onderzoek naar de man loopt, kan de politie niets zeggen over eventueel meerdere meldingen en over in welke periode dit speelt. De politie richt zich in het onderzoek op wie de betreffende man is en roept mensen die meer informatie over de persoon hebben, zich te melden bij de politie. Ook wordt het delen van beelden op sociale media afgeraden, omdat het onderzoek daardoor kan worden verstoord.
Een kind moet veilig buiten kunnen spelen
Maikel de Vries

Junkie

"Ik ben boos en gefrustreerd", zegt vader Maikel de Vries. Want hij realiseert zich dat de politie met zijn beelden van gisteren en de melding niet direct wat kan. "Eerst dachten we aan een junkie die op zoek was naar wat kleingeld, maar als je de andere verhalen over de man hoort, verandert je beeld."
Of zijn dochter nu minder naar buiten mag? "Een kind moet gewoon veilig buiten kunnen spelen. We hielden al steeds een oogje in het zeil, dat was standaard. Vlak voordat deze man kwam aan fietsen, had ik nog even gekeken. En dat zullen we blijven doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.