Sport

Programma: topper voor HHC, degradatiekraker Excelsior'31 en strijd om koppositie squashers Twente

Kan Excelsior'31 opnieuw een goede stap zetten?
Kan Excelsior'31 opnieuw een goede stap zetten? © Orange Pictures
Ondanks dat er nauwelijks gevoetbald wordt in het betaald voetbal vanwege de interlandonderbreking is er nog genoeg te beleven op sportgebied deze week. Hieronder een overzicht van het programma van de ze week.

Betaald voetbal

Voor de laatste keer dit seizoen wordt het betaald voetbal onderbroken vanwege interlandvoetbal. Nederland speelt vrijdag en maandag in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk en Gibraltar.
In de Eredivisie wordt niet gevoetbald, een stap lager zijn er wel enkele duels. Heracles Almelo neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Den Bosch en kan het verschil met titelconcurrent PEC dan weer terugbrengen tot drie punten.

Amateurvoetbal

In de Tweede Divisie speelt HHC zaterdag de topper bij Rijnsburgse Boys. Een stap lager kan Excelsior'31 opnieuw goede zaken doen bij ASWH. Die club heeft afgelopen weekend de laatste positie overgenomen van de Rijssenaren, die het gat op vier punten kunnen zetten. Staphorst neemt het in eigen huis op tegen Urk. Op zondag speelt nummer vijf HSC'21 thuis tegen UNA, dat een plek hoger staat.
DETO komt deze week twee keer in actie in de Vierde Divisie B zaterdag. Vanavond komt HZVV op bezoek, zaterdag speelt het bij Huizen. Genemuiden gaat dan op bezoek bij SDV Barneveld, Berkum bij Flevo Boys en d'Olde Veste'54 speelt thuis tegen AZSV. Ook de twee clubs uit de Vierde Divisie A zondag spelen op zaterdag. Rohda Raalte bij VOC en Heino thuis tegen Alcides.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen van FC Twente spelen vanavond in de Eredivisie het inhaalduel in eigen huis tegen VV Alkmaar en is in het weekend vrij. Dan krijgt PEC Zwolle Heerenveen op bezoek.

Basketbal

De mannen van Landstede Hammers staan nog op nul punten in de BNXT League Gold. Zaterdag is er een nieuwe kans op punten. Dan gaat het op bezoek bij Kangeroes Mechelen, dat de eerste twee duels won.
De vrouwen van Jolly Jumpers sluiten zaterdag bij Grasshoppers de Nacompetitie A af. Daarna gaat het verder in de play-offs om de landstitel.

Handbal

De reguliere competitie zit er voor de handbalsters na komend weekend op. De tickets zijn al verdeeld voor de kampioens- en degradatiegroep. Het enige waar nog voor wordt gespeeld is de plek in de eindstand, die weer van belang is in de nacompetitie. Kwiek is achtste, maar kan nog vijfde worden. DSVD is de nummer negen en kan nog een plek zakken.
Kwiek speelt vanavond eerst nog de kwartfinale van de beker tegen V&L.

Squash

Morgen staat de kraker in de Eredivisie op de rol tussen Twente en Victoria. Het verschil tussen de koploper uit Rotterdam en de nummer twee uit Borne is 11 punten. Na morgen staan er nog twee speelronden op het programma en dus moet Twente ruim winnen om kans te houden op de titel.

Volleybal

In de Nacompetitie A bij de vrouwen blijft het ongemeen spannend. Zes clubs strijden om een plek bij de eerste twee na tien speelronden en daarmee een plek in de finale om de landstitel. Apollo 8 uit Borne en Topvolleybal Zwolle staan momenteel op plek drie en vier, maar de verschillen zijn erg klein. Zwolle speelt donderdag thuis tegen Sliedrecht Sport, de nummer vijf en Apollo zaterdag bij Sudosa-Desto, dat nog geen punt pakte.

Waterpolo

Met nog drie ronden te gaan in de Eredivisie bij de heren, zijn er nog maar vier ploegen zeker van de play-offs. Daar komen er nog vier bij en regerend landskampioen Het Ravijn hoopt daar bij te zitten. De ploeg is achtste en zaterdag komt AZC op bezoek. De vrouwen spelen die middag in eigen huis tegen De Ham.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.