nieuws

Opnieuw een paard opzettelijk verwond, dit keer in Dalfsen

Manege Gerner bij Dalfsen
Manege Gerner bij Dalfsen © RTV Oost / Tom Meerbeek
In een weiland tussen de Wagteveldweg en de N34 bij Dalfsen is een merrie opzettelijk verwond. Het gaat om een paard van manege Gerner.
Op één van de billen van de merrie is een snijverwonding te zien, die opzettelijk moet zijn toegebracht. Dat stelt de dierenarts die de merrie heeft onderzocht.

"Dit hakt er erg in"

De verwonding moet zijn toegebracht tussen afgelopen dinsdag- en woensdagavond. In het weiland waar de mishandelde merrie liep, stonden op dat moment meerdere paarden. Een medewerker van de manege laat desgevraagd weten geschokt te zijn: "Dit hakt er erg in." Verder wordt er niet gereageerd uit angst voor herhaling.
Sinds halverwege vorige maand is dit het derde geval van paardenmishandeling in de regio. Eerder werden twee paarden in Nieuwleusen en een merrie in Basse met steekwonden toegetakeld. De dader lijkt zich daarbij vooral op de geslachtsdelen van de dieren te richten.

Onderzoek naar mishandelingen

De politie vraagt om alertheid. Bij verdachte situaties bij weilanden of maneges wordt gevraagd 112 te bellen. Naar de mishandelingen loopt inmiddels een onderzoek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.