Betaald voetbal

De Oosttribune: "Twente heeft AZ het eerste half uur compleet weggespeeld, dat zie je maar zelden"

De Oosttribune
De Oosttribune © RTV Oost
Vier zeges afgelopen weekend en dus een fantastisch weekend voor de vier Overijsselse clubs in het betaald voetbal. En dus hadden de mannen genoeg om te bespreken op De Oosttribune. Hier is het per club terug te kijken.

FC Twente

FC Twente maakte na de zeges van de andere drie clubs gisteravond het feestje compleet door AZ in De Grolsch Veste te verslaan. De mannen zijn het eens dat het een dikverdiende zege was. "Met name het eerste half uur werd AZ compleet weggespeeld", zegt Jan. "Dat gebeurt maar zelden." Anass Salah-Eddine werd daarbij geroemd. "Hij heeft iets dat Twente nog miste op het middenveld", aldus Tijmen. Ook Ramiz Zerrouki en Vaclav Cerny krijgen positieve kritiek.
"Met name het eerste half uur werd AZ compleet weggespeeld"

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles was zaterdag te sterk voor FC Utrecht. Het boog een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege. Trainer Rene Hake won daarmee bij zijn terugkeer bij zijn oude club. Go Ahead had in die wedstrijd een strafschop moeten hebben en dus kon Tijmen weer los op de arbitrage. "Het is toch krankzinnig? Arbiter Alex Bos blijft in zijn eigen tunnel zitten." "Ik denk dat ze andere beelden hebben laten zien", zegt Jan met een knipoog over de beslissing van de scheidsrechter om de overduidelijke strafschop niet te geven.
"Het is toch krankzinnig? Arbiter Alex Bos blijft in zijn eigen tunnel zitten"

PEC Zwolle

PEC Zwolle boekte een zakelijke op NAC Breda en ziet promotie steeds dichterbij komen. "Er waren weer wat fijne combinaties te zien op dat veld hoor", zegt Jan. "Ze zijn zoveel beter dan de tegenstander." "Ik heb geen voorkeur voor PEC of Heracles, maar als romanticus vind ik dat Zwolle die titel verdient", zegt Tijmen over de titelstrijd tussen de twee Overijsselse clubs.
"Als romanticus vind ik dat Zwolle die titel verdient"

Heracles Almelo

Heracles is na de ruime zege bij TOP Oss ook dicht bij promotie. Nikolai Laursen maakte een hattrick. "In zijn jeugd was hij een van de toptalenten van Denemarken en soms denk je, wanneer breekt hij door. En dan zie je hem weer opleven en dan zie je hem weer een paar weken niet. Het blijft heel wisselvallig, maar hij heeft iets extra's", zegt Jan over de aanvaller. "Hij haalt nog niet de helft uit zijn kwaliteiten. Als je boe zegt, denk ik altijd dat hij schrikt", aldus Tijmen.
"Laursen haalt nog niet de helft uit zijn kwaliteiten"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.