Nieuws

112 nieuws: Slachtoffer bedrijfsongeval in Nijverdal overleden | Autobrand in Deventer geblust

Bedrijfsongeval in Nijverdal met fatale gevolgen, slachtoffer overleden
Bedrijfsongeval in Nijverdal met fatale gevolgen, slachtoffer overleden © Bert Kamp/News United
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

22.15 uur | Autobrand in Deventer geblust

De brandweer heeft vanavond een autobrand geblust op de parkeerplaats van wijkgebouw Wijk 16 aan de Zutphenseslaan/Bergweideplein in Deventer. De auto stond onder een houten constructie, naast een elektriciteitshuisje. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon uitbreiding voorkomen.
De brandweer blust een autobrand in Deventer
Hoewel nog moet worden onderzocht wat de oorzaak van de autobrand is, sluiten brandweer en politie brandstichting niet uit. De eigenaar van de auto was niet aanwezig en is telefonisch door de politie op de hoogte gesteld. Volgens buurtbewoners stond de auto al al meerdere weken stil op deze plek.
De brandweer heeft een autobrand in Deventer geblust.
De brandweer heeft een autobrand in Deventer geblust. © Rens Hulman / News United

18.45 uur | Blikschade bij botsing meerdere auto's in Almelo

Een automobilist die een tijdelijk uitrit bij de Pius X College aan de Valeriusstraat in Almelo wilde verlaten, zag een voorbijgaande auto over het hoofd. Het kwam tot een botsing, waarbij de tweede auto op de zijkant tot stilstand kwam tegen een geparkeerde auto. Die derde auto schoof door de tik tegen een vierde auto, die daarbij lichte schade opliep.
De eerste drie auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Er raakte niemand gewond.
Auto op z'n kant bij aanrijding in Almelo.
Auto op z'n kant bij aanrijding in Almelo. © Patrick Weegink / News United

13.55 uur| Twee gewonden bij ongeval in Tubbergen

Bij een eenzijdig ongeval op de Haarweg in Tubbergen zijn twee mensen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder door een tuin gereden en vervolgens met de auto in een sloot beland. De bestuurder is door de hulpdiensten uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier is door ambulancepersoneel opgevangen.
De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.
Twee gewonden bij een eenzijdig ongeval in Tubbergen
Twee gewonden bij een eenzijdig ongeval in Tubbergen © 112 Oldenzaal

10.25 uur | Kettingbotsing op A35 bij Almelo

Drie auto's liepen forse schade op bij een kettingbotsing vanmorgen op de A35 in Almelo. Dat gebeurde op precies dezelfde plek als afgelopen donderdag toen ook meerdere auto's betrokken raakte bij een aanrijding, met flinke verkeersoverlast tot gevolg. Ook nu kan het verkeer vanuit Borne naar Almelo niet via de afrit Almelo-Zuid naar de Henriette Roland Holstlaan rijden. De weg is afgesloten als gevolg van het ongeval. Twee auto’s moeten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.
Auto's  met schade worden weggesleept
Auto's met schade worden weggesleept © Jan Willem Klein Horstman/News United

10.10 uur | Persoon overleden na bedrijfsongeval in Nijverdal

Bij een bedrijfsongeval aan de Industrieweg in Nijverdal is een persoon vanmorgen om het leven gekomen. In de hal van Broeze Staalbouw zou het slachtoffer ergens onder terecht zijn gekomen, met fatale gevolgen. Wat er precies gebeurde, is niet bekend. De arbeidsinspectie gaat een onderzoek instellen naar het ongeval, waarbij waarschijnlijk een incident met een zaagmachine een fatale rol heeft gespeeld.
Bedrijfsongeval in Nijverdal met ernstige gevolgen
Bedrijfsongeval in Nijverdal met ernstige gevolgen © Bert Kamp/News United
Twee ambulances en drie brandweervoertuigen kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter was opgeroepen.

09.50 uur | Automobiliste slaat over de kop op N347 bij Goor

Een automobiliste is vanmorgen op de N347 van de weg geraakt en vervolgens met de auto over de kop geslagen. Dat gebeurde nadat zij vanaf de Zomerweg de N347 opdraaide en daarbij de macht over het stuur verloor. De auto kwam in een slip terecht en sloeg in de berm ondersteboven. Wonderwel kwam de vrouw er zonder al teveel kleerscheuren vanaf. Ze is in een ambulance nagekeken op letsel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto liep zware schade op en moest worden weggesleept.
Auto over de kop geslagen op N347 in Goor
Auto over de kop geslagen op N347 in Goor © Jan Willem Klein Horstman/News United

09.35 uur | Kopstaartbotsing op IJsselallee in Zwolle

Op de IJsselallee in Zwolle zijn vanmorgen drie auto's achterop elkaar gebotst. De aanrijding gebeurde tussen de Hanzeallee en de Reysigerweg in de richting van de Marslanden. De auto's liepen hierbij schade op. Niemand raakte gewond.
Gewone bij aanrijding op IJsselallee in Zwolle
Gewone bij aanrijding op IJsselallee in Zwolle © PNN
Het verkeer vanaf het verkeersplein richting Zwolle-Zuid moest over één rijstrook en ondervond flinke verkeershinder als gevolg van de aanrijding.

08.00 uur | Verkeerschaos op A1 bij Deventer na ongeval

Een aanrijding op de A1 bij Wilp heeft vanmorgen tijdens de ochtendspits een verkeerschaos op de snelweg tussen Deventer en Apeldoorn veroorzaakt. Het leverde een vertraging op tot 77 minuten. Twee van de drie rijstroken werden afgesloten na het ongeluk, waarbij een auto en een busje betrokken waren. Door de klap brak een wiel van de auto af. De verstopping van de verkeersader veroorzaakte in Deventer ook veel overlast, omdat veel bestuurders via Twello een alternatieve route kozen.
Lange op A1 file na aanrijding tussen auto en busje
Lange op A1 file na aanrijding tussen auto en busje © News United / Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.