Nieuws

Rechtszaak tegen shovelbestuurder uit Geesteren vrijdag verder

Shovels bij het protest van 11 maart
Shovels bij het protest van 11 maart © ANP
De rechtszaak tegen shovelbestuurder Johan R. uit Geesteren gaat vrijdagmiddag verder. R. wraakte de rechtbank, maar dat is ongegrond verklaard. Er is een wrakingsverbod gegeven.
R. werd 11 maart aangehouden, nadat hij bij een boerenprotest in Den Haag met een shovel door een afzetting gereden zou zijn. Vorige week verscheen hij voor de rechter. Zijn zaak werd niet inhoudelijk behandeld, omdat hij de rechtbank had gewraakt. Voordat de rechter zich terugtrok, besliste die wel dat R. langer in de cel moest blijven.

Steun met trekkers

Een groep demonstranten heeft gisteravond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan R., die daar zou verblijven.
Op een filmpje en een foto van de actie bij de gevangenis zijn zeker acht tractoren te zien die toeterend langs het complex aan de Eikenlaan rijden. In de stoet reed ook een witte limousine mee. Een woordvoerder liet weten dat de gemeente niet op de hoogte was van de actie. De demonstratie werd toch toegestaan, nadat de groep had beloofd na een half uur te vertrekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.