Nieuws

OM eist jarenlange celstraf voor ongeval waarbij Eustace en Bart omkwamen

Honderden mensen herdachten de overleden mannen
Honderden mensen herdachten de overleden mannen © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een Enschedeër (24) vier jaar de cel in gaat voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in 2020. Hij zou met hoge snelheid op een auto zijn gebotst op de Oldenzaalsestraat in Enschede, waarbij Eustace McCauley en Bart Christiaan om het leven kwamen. Volgens het OM reed de verdachte veel te hard en had hij drank en drugs op.
Het ongeval gebeurde in de nacht van 22 op 23 augustus. Een week later kwamen zo'n vier- tot vijfhonderd mensen naar de plek van het ongeval om Bart en Eustace te herdenken. Nabestaanden spraken de overleden mannen toe, zongen en staken fakkels af. De gemeente had de weg speciaal voor de herdenking afgesloten.

Hoge snelheid

Bart en Eustace gingen kwamen terug van een avondje stappen toen het mis ging. Ze reden een parkeervak uit en maakten een u-bocht toen de verdachte er met hoge snelheid op botste, meent het OM.
"Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de verdachte veel te hard reed: tegen de 100 kilometer per uur daar waar 50 is toegestaan. Had de man zich aan de normale snelheid gehouden, dan was de aanrijding volgens dat onderzoek te voorkomen geweest."
"Het is een zaak die twee families in diepe rouw heeft gedompeld", zegt officier van justitie. "Families die altijd het gemis van hun dierbaren zullen blijven voelen, elke feestdag, elke verjaardag, elk speciaal moment waarop ze dan denken: had hij er maar bij kunnen zijn." Een derde inzittende - die op de achterbank zat - overleefde het ongeval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.