Nieuws

112 Nieuws: Hennepkwekerij opgerold, Deventenaren aangehouden | Gewonde bij ongeval in Hengelo

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van woensdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.15 uur | Hennepkwekerij opgerold, twee Deventenaren aangehouden

In een woning in Winschoten is vanmiddag een hennepkwekerij met net geen vijfhonderd planten opgerold. Vier personen zijn aangehouden: twee mannen uit Deventer en twee vrouwen uit Winschoten.
De politie kwam de kwekerij op het spoor na een kentekencontrole op de A28. Die controle vormde voor de politie aanleiding om het voertuig te volgen en, eenmaal aangekomen bij de woning in Winschoten, te doorzoeken. In het voertuig werden spullen gevonden die ook in hennepkwekerijen worden gebruikt, waarop de politie de woning doorzocht.
De politie trof 499 hennepplanten aan op de zolder van de woning. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de planten vernietigd. De politie doet verder onderzoek.
Twee Deventenaren aangehouden om hennepkwekerij.
Twee Deventenaren aangehouden om hennepkwekerij. © ProNews Producties

11.00 uur | Persoon raakt gewond bij ongeval in Hengelo

Bij een bedrijf aan de Enschedesestraat in Hengelo is vanmorgen een ongeluk gebeurd, waarbij een auto tegen een paal is gereden. Het ongeluk is gebeurd op het terrein van een bedrijf. Er is een traumaheli opgeroepen. Meerdere ambulances zijn uitgerukt. Eén persoon is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het ongeluk.
Meerdere ambulances rukten uit naar een ongeluk dat gebeurde in Hengelo.
Meerdere ambulances rukten uit naar een ongeluk dat gebeurde in Hengelo. © NewsUnited/Jordi Heinen

05.00 uur | Fietsenwinkel voor vierde keer dupe ramkraak

De pui van een fietsenwinkel in Almelo is vanmorgen vroeg geramd. Het is de tweede keer in korte tijd dat de fietsenwinkel doelwit is van dieven. De pui was nog niet eens volledig hersteld na de vorige ramkraak, een maand geleden. Een groot raam aan de kant van de Ootmarsumsestraat werd geramd.
De dader of daders gingen er met meerdere fietsen vandoor. Hoeveel fietsen er weg zijn, is nog niet bekend. De winkel is met rood wit lint afgezet in afwachting van politieonderzoek.
Een interview met de bedrijfsleider van de winkel lees je hier.
Fietsen liggen op de grond nadat de voorgevel van een fietsenwinkel is geramd in Almelo.
Fietsen liggen op de grond nadat de voorgevel van een fietsenwinkel is geramd in Almelo. © NewsUnited/Robbie Brummer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.