Nieuws

Opvolgers gezocht voor Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap: aanmeldingen Cultuurprijs Overijssel geopend

Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap wonnen de Cultuurprijs Overijssel en Cultuurtalent Overijssel in 2022
Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap wonnen de Cultuurprijs Overijssel en Cultuurtalent Overijssel in 2022 © RTV Oost
Welke kunstenaar, fotograaf, artiest of schrijver gaat Hendrik Jan Bökkers of Nathalie Schaap opvolgen? Zij wonnen vorig jaar de Cultuurprijs Overijssel en Cultuurtalent Overijssel en de komende maand kunnen kandidaten aangemeld worden voor de verkiezing voor 2023.
Vorig jaar koos het bestuur van de Stichting Cultuurprijs Overijssel uit zo'n honderd mensen Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Schaap als winnaars. Zij kregen tijdens een feestelijke avond in Theater De Spiegel een bedrag van tienduizend euro een een zilveren kunstwerk uitgereikt.
Vanaf vandaag kunnen nieuwe kandidaten worden aangemeld. Dat kan tot 28 april. Het gaat om cultuur in de breedste zin van het woord: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren. Makers uit Overijssel die de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt.
In mei wordt bekendgemaakt wie de winnaars van 2023 zijn. In september worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond in theater De Spiegel in Zwolle, waarbij het programma door de winnaars is samengesteld.
Kandidaten kunnen aangemeld worden via deze link.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.