Nieuws

Basisschoolleerlingen uit Dedemsvaart maken kennis met de wereld van techniek

Week van de Techniek in Dedemsvaart
Week van de Techniek in Dedemsvaart © Vincent Corjanus
Het is een iets andere middag dan normaal bij grondboorbedrijf Haitjema in Dedemsvaart. De leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Eiber Dedemsvaart komen enthousiast een kijkje nemen bij het bedrijf. Ze lopen een dagje mee om te zien was Haitjema allemaal doet. Dit doen de kinderen in het kader van de Week van de Techniek.
Van 20 tot en met 24 maart is het de Week van de Techniek in de gemeenten Ommen en Hardenberg. Het is de bedoeling dat leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kennis maken met techniek in de regio.
Basisschoolleerlingen uit Dedemsvaart maken kennen met de wereld van techniek
Dat is volgens Robin Arkes van grondboorbedrijf Haitjema ontzettend belangrijk, “We hebben gezien dat er een enorm tekort aan personeel is binnen de technische sector. Dit is één van de initiatieven om de jeugd enthousiast te maken om toch voor dit mooie vak te kiezen.”
59 basisscholen uit het Vechtdal doen mee met de Week van de Techniek en bezoeken een technisch bedrijf. De bedrijven lopen uiteen, van autobedrijven en bouwbedrijven tot attractiepark Slagharen. Of de kinderen daadwerkelijk meer interesse krijgen in techniek? Levi en Diego uit groep 8 van OBS de Eiber verschillen daarin. De één weet al dat hij automonteur gaat worden, de ander gaat uit van kok. “Misschien werk ik over twintig jaar ook wel hier bij Haitjema, maar dan moet er wel echt een wonder gebeuren”, zegt Levi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.