Nieuws

Fietsenwinkel in Almelo raapt na vierde inbraak in maand tijd weer scherven bijeen: "Het is een drama"

Toen vanmorgen vroeg de telefoon ging, wist Jordi ten Tusscher, bedrijfsleider van fietsenhandel Ten Tusscher in Almelo, direct dat het weer mis was. Zijn fietsenwinkel was afgelopen nacht opnieuw doelwit van dieven. En niet voor het eerst deze maand. "Er is weer veel schade, we moeten weer veel opruimen."
Ten Tusscher opnieuw doelwit van ramkrakers
Moedeloos wordt Jordi Ten Tusscher ervan. Tussen de glasscherven en fietsen die her en der door de fietsenzaak aan de Ootmarsumsestraat liggen, doet hij aan het einde van de ochtend zijn verhaal. "Het is een drama weer, de vierde keer in een maand tijd. Wij zijn er wel klaar mee."

Forensisch onderzoek

De schade van de vorige kraak was nog niet eens hersteld, toen vannacht de pui van zijn winkel opnieuw werd vernield. Naast de schade aan de winkel kost het ook weer een boel tijd. "We kunnen nu pas beginnen met opruimen", verzucht hij. Eerder vanmorgen kon dat nog niet. "De forensische rechercheurs zijn net klaar met hun onderzoek."
Flinke schade bij Ten Tusscher in Almelo na de vierde kraak in een maand tijd.
Flinke schade bij Ten Tusscher in Almelo na de vierde kraak in een maand tijd. © NewsUnited/Robbie Brummer
Vanmorgen om vijf uur ging de telefoon. Ten Tusscher kreeg het verzoek naar de fietsenzaak te komen. Wat hij aantrof toen hij daar kwam. "Er stond beveiliging, er lag een ruit en veel glas." Het is intussen een vertrouwd beeld voor de ondernemer. "We zitten hier nu drie jaar, de eerste jaren was er niets aan de hand." Maar de afgelopen maand zijn de diefstallen schering en inslag. "Ik denk dat de verzekering hier ook niet blij mee is", verzucht Ten Tusscher.
Er is wel bloed gevonden
Jordi ten Tusscher
Een goed beeld van de schade heeft Ten Tusscher nog niet, Ja, een deel van de pui ligt er weer uit. Dat is duidelijk, maar hoeveel fietsen weg zijn, kan hij nog niet zeggen. Dat de duurdere fietsen gepakt zijn, is wel duidelijk. "Altijd mountainbikes. En niet die van vijfhonderd euro, die staan er nog." Het zijn de dure exemplaren, vaak enkele duizenden euro's per stuk, die worden meegenomen.

Hoopvol

Wie verantwoordelijk zijn voor dit soort kraken? Ten Tusscher heeft geen idee, net als de politie. "Er is wel bloed gevonden", zegt de ondernemer enigszins hoopvol. Het is een spoor, het helpt wellicht bij de zoektocht naar de daders. Ten Tusscher heeft ook geen idee hoe hij de kraken kan voorkomen. "Dat is een goede vraag. Daar zou ik het antwoord ook wel op willen weten. Alles is goed beveiligd."
Schade aan het pand van Ten Tusscher in Almelo na de meest recente inbraak.
Schade aan het pand van Ten Tusscher in Almelo na de meest recente inbraak. © NewsUnited/Robbie Brummer
Waarom zijn fietsenwinkel nu zo vaak in korte tijd doelwit is, weet Ten Tusscher niet. Het is ook niet zo dat er net nieuwe fietsen binnen waren gekomen. Je hoort nog wel eens dat dieven na enige tijd terugkomen op een plaats delict, omdat goederen die eerder waren gestolen intussen weer binnen zijn gekomen. Dat is volgens Ten Tusscher hier niet het geval.
Voor de Almelose ondernemer zit er niks anders op dan opnieuw de scherven bij elkaar rapen. "We blijven in contact met de politie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.