Betaald voetbal

FC Twente wint oefenwedstrijd van VfL Bochum

Vanwege de interlandweek komen meerdere Eredivisieclubs deze week in oefenverband in actie. FC Twente speelde dinsdagmiddag een besloten oefenduel met het Duitse VfL Bochum. Op het trainingscentrum in Hengelo wonnen de Tukkers met 1-0.
FC Twente trad tegen de Bundesliga-club aan met een aantal wijzigingen ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd tegen AZ. Ook maakte een proefspeler zijn opwachting vanaf de aftrap: Noel Futkeu, een Duitse centrumspits van Schwarz-Weiss Essen uit de Oberliga Niederrhein, kreeg de kans van trainer Ron Jans.
Het was een wedstrijd zonder veel opwindende momenten. Zowel FC Twente als Bochum kreeg wat spaarzame mogelijkheden, maar echt grote kansen bleven uit. Toch kwam de Enschedese formatie vlak voor tijd nog tot scoren.

Yegoian krult binnen

Na een heerlijke combinatie zette invaller Irakli Yegoian zijn tegenstander op het verkeerde been en met een fraai geplaatst schot vond de jeugdspeler van FC Twente/Heracles Onder 21 de bovenhoek.
Bekijk hieronder de samenvatting van FC Twente - VfL Bochum

Hilgers uit de roulatie

Overigens kreeg FC Twente nog vervelend nieuws vanuit de ziekenboeg. Mees Hilgers, die afgelopen weekend tegen AZ vroegtijdig naar de kant moest, is er een aantal weken uit. De centrumverdediger heeft schade aan de lies.
Opstelling FC Twente: Tyton, Brenet, Bruns, Driezen (78' Donald), Smal (46'Geypens), Besselink, Steijn (46' Yegoian), Vlap (46' De Lange), Misidjan (46' Bostdorp), Futkeu (gastspeler) (46' Van Hees), Sybrandy.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.