Nieuws

Twee inbrekers maken Kuinre onveilig, wie herkent ze?

Een van de inbrekers die is gefilmd in het eetcafé in Kuinre
Een van de inbrekers die is gefilmd in het eetcafé in Kuinre © RTV Oost / Plaats Delict
Ze proberen in te breken bij een huis aan het Vijverpark, bij een tankstation en stelen een kassalade en tabak uit een eetcafé. De politie is op zoek naar twee inbrekers die in de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari door de straten van Kuinre liepen. Nadat een getuige ze betrapte, sloegen ze op de vlucht via de Hopweg.
De inbrekers zijn door verschillende camera's in Kuinre vastgelegd. Even na half een in de nacht zijn ze bij een woning aan het Vijverpark gefilmd. Daar voelt een man in een lange jas aan een deur. De bewoner hoort gestommel, maar als hij poolshoogte gaat nemen, ziet hij niets. De volgende ochtend blijkt dat zijn slaapkamerraam is beschadigd.
Enkele minuten later hebben de inbrekers meer succes bij een eetcafé aan de Burchtstraat. Daar zijn ze gefilmd terwijl ze minutenlang binnen rondlopen, op zoek naar waardevolle spullen. Ze nemen een kassalade met inhoud mee en pakjes Marlboro sigaretten en zware shag van Van Nelle.
De twee mannen zijn dan nog niet klaar met hun strooptocht door Kuinre. Ze proberen ook binnen te komen bij het tankstation naast het eetcafé, maar een buurtbewoner wordt wakker van glasgerinkel en gaat kijken. Hij ziet de inbrekers de Hopweg in rennen. In die straat vindt de politie twee fietsen, die mogelijk zijn gebruikt door de inbrekers en vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Op één van de fietsen zat op de bagagedrager een speaker en een doos met een scheerapparaat erin.
Deze twee fietsen werden gevonden in de Hopweg in Kuinre
Deze twee fietsen werden gevonden in de Hopweg in Kuinre © RTV Oost / Plaats Delict
Op ongeveer vijftig meter van de fietsen vindt een hondengeleider een kassalade, muntgeld en sleutels. Ook lag er bloed bij de kassalade. De spullen zijn in beslag genomen en het bloed is veiliggesteld.

Tips?

Herken je de inbrekers of heb je andere informatie? Bel de tiplijn van de politie: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen mag bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.