Nieuws

VIDEO: Beveiliger wordt door dakleer-dieven in elkaar geslagen bij UT in Enschede

De beveiliger wordt door twee mannen mishandeld en bedreigd
De beveiliger wordt door twee mannen mishandeld en bedreigd © RTV Oost / Plaats Delict
"Als je iemand gaat bellen om hier wat aan te doen, dan trappen we je samen in elkaar." Die woorden krijgt een beveiliger in Enschede te horen als hij mannen betrapt op het terrein van de Universiteit Twente. Ze zijn 's avonds laat rollen dakleer in een aanhanger aan 't laden. Nog voordat de beveiliger alarm kan slaan, wordt hij al zwaar mishandeld en met de dood bedreigd.
Op camerabeelden is te zien dat op zondagavond 29 januari een zwarte bestelbus, vermoedelijk een Volkswagen Crafter, stopt bij een UT-gebouw aan de Hengelosestraat in Enschede. Achter de bus zit een grote aanhanger. Drie mannen stappen uit en beginnen met het inladen van de rollen dakleer. Dan gooit een beveiliger die in de buurt surveilleert roet in het eten.
De beveiliger stapt uit zijn auto en spreekt de mannen aan, maar wordt meteen op een agressieve toon toegesproken. De mannen vertellen hem dat hij niemand moet bellen, anders trappen ze hem in elkaar. Nog voordat de beveiliger alarm kan slaan, wordt hij al geslagen en geschopt door twee mannen. De derde dakleerdief heeft zich op dat moment vermoedelijk al uit de voeten gemaakt.

Met mes gedreigd

De twee mannen blijven een tijd op de beveiliger in slaan en schoppen. Hij wordt zelfs bij zijn nek gepakt, waardoor hij geen lucht meer krijgt. Ook dreigt één van de mannen een mes te pakken.
De zwarte Volkswagen Crafter, met aanhanger, waarmee de mannen probeerden rollen dakleer te stelen
De zwarte Volkswagen Crafter, met aanhanger, waarmee de mannen probeerden rollen dakleer te stelen © RTV Oost / Plaats Delict
"Het was ontzettend intimiderend", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. "De mannen hebben ook een foto gemaakt van zijn rijbewijs en hij mocht pas vertrekken als de mannen weg waren. We nemen deze zaak heel hoog op en willen dan ook zo snel mogelijk weten wie de mannen zijn."
Uiteindelijk zijn de mannen in de zwarte Volkswagen Crafter met aanhanger vertrokken. In de aanhanger lagen 21 rollen dakleer. "Dat kan een goed aanknopingspunt zijn", vertelt Strijbosch. "We weten dat de bestelbus daarna rijdend is gezien in de Lambertus Buddestraat in Enschede. De bus kwam toen vanuit de GJ Van Heekstraat. Voordat ze bij de UT waren is de bus met aanhanger gezien in de Auke Vleerstraat. Daar sloeg de combinatie rechtsaf de Hengelosestraat op."

Tips?

Weet je wie de mannen zijn? Heb je andere informatie, bijvoorbeeld over de bestelbus of de aanhanger? Of wellicht over de partij van 21 rollen dakleer die zijn gestolen? Laat het dan weten! Bel de tiplijn van de politie: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Bel M. staat los van de politie, daar worden geen gegevens van beller genoteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.