Nieuws

Koranlessen en gebed bij begin ramadan op school Deventer: "De leerlingen zijn onze helden"

Tijdens de ramadan worden koranlessen en gebed intensiever beleefd op De Zonnebloem in Deventer
Tijdens de ramadan worden koranlessen en gebed intensiever beleefd op De Zonnebloem in Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
Voor godsdienstleraar Abdulsamed zijn het intensieve weken tijdens de ramadan. Op islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer geeft hij de komende weken extra aandacht aan gebed en koranlessen. Vandaag, tijdens de eerste dag van de ramadan, kregen leerlingen een uitgebreid programma voorgeschoteld, met ook ruimte voor zang en toneel: "De leerlingen zijn onze helden."
"Gebed en koranlessen komen tijdens de ramadan meer naar voren", zegt Abdulsamed. "De ramadan staat voor godsbesef en bezinning en dat komt in gebed en koranlessen het mooiste tot uiting." Nasredinne (11 jaar, groep 8) beaamt dat op een volwassen manier. "Tijdens het gebed tijdens de ramadan kan ik me beter focussen om een beter mens te worden."

Ook niet-moslims welkom

Nasredinne heeft er een fijn gevoel bij. Zoals de hele school tijdens de eerste ramadandag blijheid uitstraalt. Trotse ouders komen kijken naar voordrachten van hun kinderen en de school is versierd. Directeur Aziz Maskoul heet iedereen, ook niet-moslims, van harte welkom met een brede lach. "We openen de schooldeuren voor iedereen. En liefdadigheid speelt ook een belangrijke rol", zegt hij. "We focussen niet alleen op vasten."
Koranlessen en gebed bij begin ramadan op school Deventer
Dat komt tot uiting bij het uitdelen van spaarpotten voor alle kinderen. Ze worden gebruikt voor het inzamelen van geld onder familie en vrienden. Godsdienstleraar Abdulsamed: "De kinderen gaan geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De leerlingen zijn altijd al onze helden, maar tijdens de ramadan zullen ze het beste van zichzelf laten zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.