Nieuws

Bevrijdingsfestival Overijssel zoekt herbruikbare drinkflessen: "Dan ben je onze redder in nood"

Bevrijdingsfestival Overijssel zoekt herbruikbare drinkflessen
Bevrijdingsfestival Overijssel zoekt herbruikbare drinkflessen © Teun van der Velden
Het lijkt een opmerkelijke oproep die de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel op sociale media plaatste: "Heb je nog doppers of andere drinkflessen liggen, dan ben jij onze redder in nood!" De reden voor de zoektocht naar herbruikbare waterflessen is logisch: "We willen zo veel mogelijk afval tegengaan."
Ga er maar aan staan: een festival organiseren waar tientallen artiesten verschillende podia beklimmen om vanaf daar meer dan honderdduizend bezoekers te vermaken. Met een gigantisch team aan vrijwilligers, meldt organistor André van der Meulen. En van hard werken, krijgt men dorst.
"Zoals elk jaar werken we met ongeveer achthonderd vrijwilligers", zegt Van der Meulen. "We bouwen ruim een week aan het festival, voor 5 mei zijn wij al volop in de weer. We willen zo veel mogelijk afval, wat je anders aan bekers of drinkflesjes zou hebben, tegengaan."
De organisatie legt daarom watertappunten aan, waar vrijwilligers water kunnen halen. Als het even kan in herbruikbare drinkflessen. Van der Meulen: "Als we dat kunnen oplossen met bijvoorbeeld drinkflessen en doppers, zou dat heel mooi zijn."

Sponsor

De organisatie is daarom op zoek naar die redder in nood. En dan bij voorkeur een redder met een flinke voorraad. Het Bevrijdingsfestival roept bedrijven op om eens een kijkje in het magazijn te nemen om te zien of daar doppers liggen. Want hoe groter de partij herbruikbare waterflessen, hoe beter. "Omdat we toch met heel veel mensen tegelijk werken."
Vorig jaar was er een sponsor die een flinke hoeveelheid flessen beschikbaar stelde. Dat is ook voor dit jaar een optie, die volgens Van der Meulen ook nog eens heel goed is voor de naamsbekendheid van de sponsor. "Dat is een mooi een-tweetje."

Vrijwilligers

Overigens zijn die achthonderd vrijwilligers waar de organisator over rept nog niet allemaal gevonden. "Dat is altijd weer een zoektocht." Van der Meulen prijst zichzelf dan ook gelukkig met een groot aantal vaste gezichten. "Maar er kunnen zeker nog vrijwilligers bij."

Aanmelden

Wie een bardienst wil draaien, wil helpen met de opbouw of bijvoorbeeld de catering van de crew, kan zich aanmelden via de site van Bevrijdingsfestival Overijssel. Daar kan ook die redder in nood zich melden met die zo gewenste herbruikbare drinkflessen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.