Nieuws

112 Nieuws: Grote brand bij containerbedrijf in Genemuiden

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Grote brand in Genemuiden

00.00 uur | Grote afvalbrand in Genemuiden geblust (update)

In Genemuiden heeft donderdagavond een grote brand gewoed in een bult tapijtafval bij Van Dijk containers aan de Sisalstraat. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. De brand woedde buiten op het terrein. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet duidelijk. Er was veel rook die wegtrok richting Zwartsluis. Rond middernacht kon het sein brandmeester worden gegeven. De brandweer heeft overslag naar het naastgelegen pand weten te voorkomen.
Een grote brand in een bult afval in Genemuiden
Een grote brand in een bult afval in Genemuiden © Robert Jansema
Bij de brand was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert ramen en deuren te sluit en ventilatie uit te zetten bij overlast.
De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen.
Grote brand in Genemuiden
Grote brand in Genemuiden © Henry Wallinga

20.30 uur | Chalet uitgebrand in Almelo

In Almelo is vanavond een chalet volledig uitgebrand. De brand werd door een buurtbewoner gemeld. Het chalet is helemaal uitgebrand. Voor zover bekend was het chalet niet bewoond.
Chalet in Almelo uitgebrand.
Chalet in Almelo uitgebrand. © NewsUnited/Floris Kayim

12.55 uur | Auto slaat over de kop in Enschede

Op de Wethouder Beversstraat in Enschede sloeg rond het middaguur een auto over de kop . De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, reed een lantaarnpaal omver en belandde vervolgens ondersteboven naast de weg. De bestuurder wordt ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De Wethouder Beversstraat is deels afgesloten voor het verkeer dat wordt omgeleid door verkeersregelaars. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De auto wordt weggesleept door een bergingsbedrijf.
Auto over de kop geslagen na botsing tegen lantaarnpaal
Auto over de kop geslagen na botsing tegen lantaarnpaal © Dennis Bakker/News United

09.30 uur | Explosie in Zwolle

De voorkant van een huis in Zwolle is beschadigd geraakt door een explosie. Twee ruiten zijn kapot en de brievenbus is vernield. De politie heeft nog geen verdachte opgepakt.
De explosie was even na middernacht aan de Welle in de wijk Aa-landen. Volgens de politie is de explosie mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk, maar dat wordt nog onderzocht. Niemand raakte gewond.
De politie roept getuigen op zich te melden en zoekt beelden van bewakingscamera's, videodeurbellen of dashcams.
De explosie was bij een huis in de wijk Aa-landen
De explosie was bij een huis in de wijk Aa-landen © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.