Overig

Overijsselse familiebedrijven centraal in nieuwe RTV Oost serie

Overijssel telt bovengemiddeld veel familiebedrijven. Zij zijn daarom de ruggengraat van de regionale economie en zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. Van alle bedrijven in onze provincie is zeventig procent een familiebedrijf. Maar wat maakt een familiebedrijf bijzonder? Hoe houd je de verhoudingen tussen de generaties goed? Ook privé… En wie neemt het stokje straks over? Je ziet het in de nieuwe serie FamilieZaken, vanaf dinsdag 4 april op TV Oost.
Het runnen van een familiebedrijf levert mooie en indrukwekkende verhalen op over passie, trots, teleurstellingen, successen en innovatie. In FamilieZaken gaat Laurens Jan Stam elke aflevering op bezoek bij twee familiebedrijven. Een achtergrondverhaal over deze bedrijven lees je wekelijks op rtvoost.nl/familiezaken.

Lanco Mode en Erve Hulsbeek

In de eerste aflevering van FamilieZaken twee familiebedrijven waar zakelijk en privé soms lastig te scheiden zijn. Lanco Mode uit Schalkhaar is al sinds 1977 gespecialiseerd in kleding voor senioren en heeft ook een rijdende winkel. De derde generatie staat aan het roer met broers Edwin en Jeroen. Broer Ronald heeft bewust een andere weg gekozen. Erve Hulsbeek in Oldenzaal wordt gerund door de familie Heuvelmans. Eigenaren Piet en Sonja zijn van plan het succesvolle restaurant en hotel door te geven aan zoon Sam en zijn vriendin. Een overname waarbij best wat emotie komt kijken. De familie heeft een coach ingeschakeld om het overnameproces te begeleiden.

Familiebedrijven gezocht

Heeft u een familiebedrijf waar de tweede of wellicht al de derde of vierde generatie aan het roer staat? Heeft u een interessant verhaal en wilt u graag laten zien hoe u uw bedrijf runt? Meld u dan aan voor FamilieZaken. Stuur een mail mét motivatie naar familiezaken@rtvoost.nl.
De eerste aflevering van FamilieZaken zie je dinsdag 4 april vanaf 17.30 uur elk uur op TV Oost. De aflevering wordt herhaald op zaterdag. Afleveringen terugkijken en achtergrondverhalen lezen kan op www.rtvoost.nl/familiezaken. FamilieZaken is een co-productie van Say Yeah Motion Media en RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.