Nieuws

Spanning stijgt: wie wint dit jaar de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied?

De Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2023
De Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2023 © Wilmink Theater
Rapper Typhoon won hem in 2021, Jurrian van Dongen en Jan en Keez Groenteman wonnen hem afgelopen jaar: de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied. De kanshebbers voor dit jaar zijn nu ook bekend en weten over een paar weken wie van hen dit jaar volgens de jury het beste kinderlied heeft geschreven.
De eerste genomineerde is het nummer Pakken wat je pakken kan, geschreven en gecomponeerd door Jan Groenteman en gezongen door de cast van de jeugdmusical Superjuffie. Volgens de jury een liedje dat een subtiele balans tussen tekst en muziek heeft, "precies goed."
De volgende genomineerde is Een soort van, geschreven door Jurrian van Dongen, de muziek is van Peter van de Witte en het is gezongen door Marie-Mae van Zuilen. "Een verstild lied, geschreven voor het jeugdprogramma Het Klokhuis", zegt de jury.
De derde kanshebber is Groente of Fruit, van Rob Janssen, Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder. Gijs Pouwels schreef ook de muziek en het lied wordt gezongen door Rob Janssen alias Groenteman Gijs. "Een geestig lied, waarin de schrijver er zelf ook niet helemaal uitkomt", aldus het juryrapport.
De vierde genomineerde is Niet voor jezelf, geschreven door Jurrian van Dongen. De muziek is van Bart Rijnink en het lied is gezongen door Meral Polat. Ook dit lied is geschreven voor Het Klokhuis. "Een ode aan het hebben van heimwee."
De winnaar wordt op 3 april bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziekcentrum Enschede, als afsluiting van de Kindermuziekweek. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt: via deze link kan van 24 maart tot en met 2 april worden gestemd op één van de genomineerden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.