Nieuws

Dalfsen verlengt termijn van opvanglocaties voor vluchtelingen met twee jaar

Dalfsen
Dalfsen © Creative Commons
Gemeente Dalfsen heeft besloten de noodopvang op de locatie Hof van Dalfsen met twee jaar te verlengen tot maart 2025. Op deze locatie worden Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers en statushouders opgevangen.
De verwachting is dat de crisisnoodopvang van asielzoekers in de loop van dit jaar op deze locatie afgebouwd kan worden. Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen de locatie noodzakelijk. Het gaat op hier om maximaal 50 opvangplaatsen.
Ook de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Vechtdalcamping het Tolhuis wordt verlengd. Op deze locatie kunnen 110 Oekraïense vluchtelingen zes maanden langer verblijven.
"Helaas moet we concluderen dat de nood voor de opvang van statushouders, asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen nog steeds niet weg is. Nu de mogelijkheid er is om de opvang te kunnen verlengen hebben we deze als gemeente benut", meldt burgemeester Erica van Lente. ‘Ik ben dankbaar naar al die inwoners die vrijwillig een steentje bijdragen om deze mensen zich tijdelijk thuis te laten voelen in onze gemeente."'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.