Nieuws

Zeshonderd kilo illegale waterpijptabak ontdekt in Hengelo en Vriezenveen

In een auto werd verpakkingsmateriaal voor waterpijptabak aangetroffen.
In een auto werd verpakkingsmateriaal voor waterpijptabak aangetroffen. © Douane
In een boerderij in Hengelo en een bedrijfsverzamelgebouw in Vriezenveen hebben politie en douane zeshonderd kilo illegale waterpijptabak aangetroffen. Dat meldt de douane. De boerderij en het bedrijfsverzamelgebouw waren bovendien ingericht als productielocatie voor waterpijptabak. De gevonden waterpijptabak heeft een straatwaarde van honderdduizend euro.
Politie en douane kwamen de locaties en de waterpijptabak op het spoor na een controle van een bestelbus in de omgeving van Hengelo. In de bestelbus zagen agenten vaten staan, waarin volgens het opschrift glycerine zat. Ook lag er verpakkingsmateriaal voor waterpijptabak in het busje.
Voor de agenten was dat aanleiding om de douane in te schakelen. Douaniers vinden in de laadruimte van het busje enkele kleine bakjes met waterpijptabak.

Productielocatie

Het lijkt erop dat het busje onderweg was naar een mogelijke productielocatie voor waterpijptabak. Na onderzoek komen twee locaties naar voren: een bedrijfsverzamelgebouw in Vriezenveen en een boerderij in Hengelo.
Er werd 600 kilo waterpijptabak aangetroffen en middelen voor de productie van waterpijptabak.
Er werd 600 kilo waterpijptabak aangetroffen en middelen voor de productie van waterpijptabak. © Douane
Bij aankomst bij de boerderij ruiken douaniers al snel de geur van glycerine. Er worden vaten glycerine aangetroffen, samen met middelen die worden gebruikt voor de productie van waterpijptabak. Ook staat er een auto met daarin een aantal dozen met waterpijptabak.

Verpakkingsmaterialen

Ook het bedrijfspand in Vriezenveen wordt onderzocht. Daar wordt een grote hoeveelheid verpakkingsmaterialen aangetroffen, niet alleen voor de productie van waterpijptabak, maar ook voor de productie van sigaretten. Ook staat er een droogmachine voor waterpijptabak.
In totaal wordt er in de twee panden zeshonderd kilo tabak aangetroffen. De verpakkingsmaterialen, machines en tabak zijn in beslag genomen. Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.