Nieuws

Oud-CDA-Statenlid Bouwien Rutten is nu lid van BBB: "Caroline is powervrouw"

Bouwien Rutten
Bouwien Rutten © RTV Oost
Bouwien Rutten is nu lid van de BBB. Het oud-CDA-Statenlid is onder de indruk van 'powervrouw' Caroline van der Plas, zegt ze op Twitter. "De inhoud van de debatten door Caroline in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen hebben mij volledig overtuigd."
De Agelose stopte in februari 2021 als lid van de Provinciale Staten, waar ze fractievoorzitter was voor het CDA. Ze had genoeg van 'de politieke versnippering'.

Omgangsvormen

Ook de omgangsvormen in de Staten stonden haar tegen. "Ik kan daar niet meer zo goed mee omgaan en dat is niet handig als fractievoorzitter van de grootste partij in Provinciale Staten." Rutten was zes jaar Statenlid, waarvan de laatste twee als fractievoorzitter.
"Wat ben ik blij dat boer en burger zo massaal zijn opgestaan tegen het huidige kabinetsbeleid", zegt ze over haar keus om lid te worden van BBB. "Ik doe graag mee."
Bij de Statenverkiezingen van 2015 stond Rutten op een onverkiesbare plaats, maar verdiende ze met zo'n 5.000 voorkeursstemmen een zetel in de provinciale politiek. Vier jaar later ontving ze maar liefst 9.000 voorkeursstemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.