Nieuws

Politie houdt man aan na meldingen over meerdere schennisplegingen in Almelo

In Almelo is een 39-jarige man aangehouden die verdacht wordt van schennispleging.
In Almelo is een 39-jarige man aangehouden die verdacht wordt van schennispleging. © GettyImages
De politie heeft een 39-jarige man opgepakt die wordt verdacht van schennispleging in Almelo. De schennispleger houdt de gemoederen in de stad al een flinke tijd bezig. Hij zou al zeker een maand in de stad rondfietsen en naar minderjarige meisjes gluren.
Het ging zelfs zo ver dat hij de hand aan zichzelf sloeg, terwijl hij een woning naar binnen gluurde. Dat gebeurde ongeveer een maand geleden.
Verhalen over de man kwamen los toen onlangs beelden van de schennispleger op Facebook werden gezet door een inwoner van Almelo. De buurvrouw van de man had iemand in de buurt van zijn dochtertje zien fietsen. Beelden die van de man waren gemaakt, worden online gezet waarna veel meer mensen zich melden die de man herkenden. Hij zou al langer in de wijken Nijrees en De Riet rondhangen.
De politie kreeg meerdere meldingen binnen en heeft een onderzoek naar de man ingesteld en meldt vanavond dat er een 39-jarige inwoner van Almelo is aangehouden. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de incidenten loopt nog. De verdachte zit vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.