Nieuws

112 Nieuws: Brandweer bevrijdt tiental eendenkuikens | Ravage op N346: vrachtwagen ramt bomen en kantelt

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.50 uur | Brandweer redt tiental eendenkuikens in Haaksbergen

Geen brandwerende kleding tijdens deze actie, maar gehuld in waterdicht waadpak kwam de brandweer in Haaksbergen vandaag in actie. Op de hoek Hengelosestraat/Wiedenbroeksingel waren een stuk of tien eendenkuikens vast komen te zitten in de overstort van het riool.
De dierenambulance schakelde daarom de brandweer in. Die trek het deksel van de overstortput waarna een van de brandweerlieden de kuikens uit de put kon bevrijden. De kuikens zijn overgedragen aan de dierenambulance.
Brandweer redt eendenkuikens uit rioolput
Brandweer redt eendenkuikens uit rioolput © Brandweer Haaksbergen
De kuikens zijn overgedragen aan de dierenambulance
De kuikens zijn overgedragen aan de dierenambulance © Brandweer Haaksbergen

19.45 uur | Twee auto's afgesleept na aanrijding in Almelo

Twee auto's zijn vanavond zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding op de Sebeliusstraat/Verdilaan in Almelo. De brandweer, ambulancedienst en de politie die ter plaatse kwamen, hebben eerste hulp verleend. De schade is zodanig dat beide auto’s moesten worden afgesleept. De politie onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.
Twee auto's beschadigd bij aanrijding in Almelo
Twee auto's beschadigd bij aanrijding in Almelo © Floris Kayim / News United

17.30 uur | Twee aanrijdingen op Getfertsingel in Enschede

Op de Getfertsingel in Enschede hebben er aan het eind van de middag twee aanrijdingen plaatsgevonden. De eerste aanrijding vond plaats op de kruising met de Slijpsteen. Een afslaande automobilist zag een scooterrijder over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De scooter raakte total loss. De bestuurder van de scooter is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.
Tijdens de afhandeling van deze aanrijding botsten er in de file op de Getfertsingel nog drie auto's op elkaar. Het bleef bij materiele schade, niemand raakte gewond.
Aanrijding tussen scooter en auto in Enschede
Aanrijding tussen scooter en auto in Enschede © News United / Dennis Bakker

13.45 uur | Vrachtwagen ramt bomen: N346 afgesloten

Een vrachtwagen heeft vanmiddag een enorme ravage aangericht op de N346 bij Lochem. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrachtwagen in de berm, ramde daar vijf bomen en belandde vervolgens op zijn kant, dwars op de N346. De weg tussen Markelo en Lochem is volledig afgesloten. De vrachtwagenchauffeur is door ambulancepersoneel nagekeken.
Een automobilist die achter de vrachtwagen reed kon stukken van de bomen die door de vrachtwagen waren geraakt niet ontwijken. De auto liep forse schade op.
Vrachtwagen veroorzaakt ravage op de N346 bij Lochem
Vrachtwagen veroorzaakt ravage op de N346 bij Lochem © News United / Jan Willem Klein Horstman.

11.25 uur | Man met spoed naar ziekenhuis

Een automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een verkeersongeval in Enschede. De man reed op de Zuiderval richting het centrum toen hij bij de Getfertsingel van de weg raakte.
Hij schoot over de middenberm, reed tegen het verkeer in, ramde een boom en kwam tegen een geparkeerde bestelbus tot stilstand. De politie onderzoekt wat er precies mis is gegaan.
De automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
De automobilist is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © News United / Dennis Bakker
De automobilist botste tegen een boom langs de Zuiderval
De automobilist botste tegen een boom langs de Zuiderval © News United / Dennis Bakker

11.05 uur | Versterking onderweg uit Nieuwegein

Speciaal blusgereedschap uit Nieuwegein moet een einde maken aan de brand in Kampen. Het gaat om een zogenoemde Cobra Coldcutter, die onder hoge druk door materiaal spuit en zo de brandhaard blust. De brand woedt in een oude viskotter bij Hoeben Metaal aan de Oslokade.
Twee mensen die rook hadden ingeademd zijn ter plekke nagekeken. De rook is inmiddels flink afgenomen ten opzichte van vanochtend, een aantal eenheden van de brandweer is al weer terug op de kazerne.
Er is inmiddels amper nog rook te zien bij de viskotter
Er is inmiddels amper nog rook te zien bij de viskotter © PNN

09.20 uur | Grote brand op metaalbedrijf in Kampen

De brandweer is vanmorgen tegen negen uur uitgerukt voor een brand bij Hoeben Metaal aan de Oslokade in Kampen. Op het terrein van het metaalbedrijf is brand uitgebroken in een oude viskotter die op de wal staat. Er is sprake van flinke rookontwikkeling.
De brandt woedt op drie verdiepingen van het schip, dat tevens op de nominatie stond om gesloopt te worden. Omdat binnen blussen te gevaarlijk is, zal de brandweer proberen de vlammen van buitenaf te doven. De Veiligheidsregio IJsselland raadt omwonenden aan ramen en deuren gesloten te houden.
De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar grote brand en is met veel materieel ter plaatse om de brand te blussen.
Brand uitgebroken in een oude viskotter
Brand uitgebroken in een oude viskotter © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.