Amateurvoetbal

HHC verliest topper en aansluiting, Excelsior zakt weer na nederlaag en Berkum pakt als enige drie punten

HHC verloor de topper bij Rijnsburgse Boys
HHC verloor de topper bij Rijnsburgse Boys © Orange Pictures
Het was geen goede middag voor de Overijsselse clubs in het landelijke zaterdagamateurvoetbal. Van de zeven wist alleen Berkum te winnen. Hieronder een overzicht van de resultaten.

HHC verliest aansluiting

HHC Hardenberg moet voorlopig de titeldroom in de Tweede Divisie even in de ijskast zetten. Het verloor vanmiddag de topper van Rijnsburgse Boys. Dat was de tweede nederlaag op rij en daardoor is inmiddels vierde. Matthijs Hardijk bracht HHC nog wel op voorsprong na acht minuten, maar Furhgill Zeldenrust en Delano Asante beslisten het duel in het voordeel van de thuisploeg.
Samenvatting Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg

Excelsior kan zege geen vervolg geven

Excelsior'31 knokte zich vorige week van de laatste plek naar de zestiende plaats in de Derde Divisie, maar een week later is het alweer zeventiende. Concurrent ASWH was in eigen huis met 1-0 te sterk door een treffer van Brandon Robinson na een kwart wedstrijd. Excelsior kreeg wel kansen op de gelijkmaker, maar die vond het niet.
Samenvatting ASWH - Excelsior'31
Staphorst kwam in eigen huis tegen Urk al vroeg op voorsprong door Stan Haanstra. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Lucas Nagel echter voor de gelijkmaker en kort voor het einde van de wedstrijd bezorgde Hessel Snoek Urk de zege.

Alleen Berkum wint

In de Vierde Divisie ging SC Genemuiden voor de tweede week op rij onderuit. Laagvlieger SDV Barneveld won door een late treffer van Rob Knul in eigen huis.
DETO leek op weg naar een zege bij Huizen, maar gaf het toch weg. Kai Wesselink zorgde met twee treffers in het eerste half uur voor 0-2. Bas Postma kon kort voor rust voor de beslissing zorgen, maar miste een strafschop. Na de pauze maakte Theo Visser de aansluitingstreffer en twee minuten voor het einde zorgde Tristen Kroeze voor de 2-2. Daarna raakte Wesselink nog de lat met een kopbal, maar het bleef gelijk.
Berkum was de enige van de zeven Overijsselse clubs in het landelijke zaterdagamateurvoetbal die wel tot winst kwam. Bij Flevo Boys nam het door een 2-0 zege de drie punten mee. Lars Miedema en Johnsen Bacuna bezorgden de Zwollenaren de zege. Na drie overwinningen op rij, ging d'Olde Veste vandaag voor de tweede keer op rij onderuit. AZSV was in Steenwijk veel te sterk: 0-4.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.