Aron Wierenga (l) scoorde tweemaal
Aron Wierenga (l) scoorde tweemaal © Orange Pictures
Waar Heino en Rohda Raalte normaal gesproken op zondag in actie komen, rolde de bal deze keer al op zaterdag. Heino pakte belangrijke punten, terwijl Rohda Raalte onderuit ging.

Heino

Op Sportpark De Kampen ging Heino zaterdagmiddag de strijd aan met Alcides. De degradatiekandidaat uit Meppel kwam al in de eerste helft op voorsprong en mocht keeper Kevin Reimink danken dat het daar bij bleef. De doelman redde tweemaal knap. Tussendoor had Stan Heetkamp de gelijkmaker op zijn voet, maar hij schoot naast.
Halverwege de tweede helft schoot Aron Wieringa de gelijkmaker alsnog tegen de touwen en nog geen minuut later schoot hij ook de tweede treffer van de thuisploeg op het scorebord. In het vervolg hadden beide ploegen nog grote mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor boekte de ploeg van Martijn de Vogel een hele belangrijke zege in de Vierde Divisie.

Rohda Raalte

Rohda Raalte ging op bezoek bij VOC. De start was desastreus, want na een fout in de verdediging kwam de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong. Het was de opmaat voor een doelpuntrijke eerste helft. Clubtopscorer Kevin Peppels verkleinde tot tweemaal toe de achterstand, maar de thuisploeg ging met een 3-2 voorsprong aan de thee.
Na rust hadden de bezoekers de wind in de rug en dus was er nog alle hoop op een goed resultaat. Peppels liet een grote kans op zijn hattrick en de 3-3 liggen en ook Coen van Heun kreeg de gelijkmaker niet op het scorebord. De bezoekers keerden daardoor puntloos terug naar Raalte.