Amateurvoetbal

Uitslagen zaterdagvoetbal: Nederlaag Quick'20, eerste degradanten bekend

CSV'28 beleefde een goede middag
CSV'28 beleefde een goede middag © Orange Pictures
Zaterdagmiddag rolde de bal weer op de amateurvelden. Er stonden een aantal toppers op het programma en de eerste degradanten zijn bekend. Bekijk hieronder de meest opvallende uitslagen.
In de 1e klasse E Oost heeft Quick'20 niet weten te profiteren van puntenverlies van concurrent SVZW. Het verloor met 3-1 op bezoek bij Go Ahead Kampen, terwijl SVZW niet verder kwam dan 1-1 tegen een andere titelkandidaat, WHC.
Het duel tussen de hoogstgeplaatste Overijsselse ploegen in de 2e klasse I Oost, WVF en IJVV, werd met 3-1 gewonnen door de ploeg uit IJsselmuiden. Hekkensluiter DESZ ging met 4-0 onderuit bij koploper Hierden. In de 2e klasse J Oost eindigde de topper tussen SV Nieuwleusen - DOS'37 onbeslist: 1-1. Sparta Enschede won met 1-3 van Tubantia en klom naar plek twee.
Rode lantaarndrager Avereest verloor in de 3e klasse C Oost met 0-1 van SC Lutten, terwijl SC Rouveen punten verspeelde tegen Hardenberg'85: 1-1. DKB won met 4-1 van Veenhuizen in de 3e klasse D Noord en in 3e klasse D Oost won de gehele top drie.
In de 4e klasse E Oost was het een goede middag voor CSV'28 en 's Heerenbroek. Eerstgenoemde versloeg HTC met 2-5, terwijl 's Heerenbroek met liefst 7-0 van Kampen won. Kers op de taart was puntenverlies voor titelkandidaat MSC, dat 2-2 speelde tegen FC Ulu Spor.
Voor De Blauwwitters was het geen goede middag. Het verloor met 5-0 van Lemele en is de eerste degradant in de 4e klasse F Oost. Vanwege de nieuwe voetbalpiramide vanaf volgend seizoen is er dit jaar een versterkte degradatie naar de (nieuwe) vijfde klasse. In de vierde klassen degraderen er zes clubs rechtstreeks en dus zijn nu de eerste clubs al de klos. In de 4e klasse G Oost verloor hekkensluiter FC Aramea met 0-6 van koploper Losser en dus degradeerde het naar de vijfde klasse.
In de 4e klasse H Oost won koploper Helios met 0-4 bij FC RDC. Nummer twee Blauw Wit'66 verloor met 0-1 van nummer drie GFC en Deventer won in een doelpuntrijk duel van EGVV: 6-3. Blokzijl, hekkensluiter in de 5e klasse A Noord, ging met 7-0 onderuit bij Woudsend. Steenwijker Boys won in de 5e klasse G Noord met 1-2 van nummer drie Tiendeveen en kan de titel bijna ruiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.