Nieuws

Arno heeft man gevonden die hem als peuter redde van verdrinkingsdood

Arno tijdens de bewuste vakantie in 1992
Arno tijdens de bewuste vakantie in 1992 © Arno Huijgen
Arno Huijgen heeft eindelijk de man gevonden die zijn leven redde in Slagharen in 1992. Arno stapte toen als vierjarig jochie het zwembad in, terwijl hij niet kon zwemmen. Een man merkte op dat hij maar niet boven kwam en dook het water in. Via een bericht op Facebook kwam hij in contact met zijn redder, die uit het Brabantse Veghel komt.
De twee spraken afgelopen vrijdag met elkaar tijdens de opnames van het radioprogramma Adres Onbekend, schrijft het AD. Woensdag zien ze elkaar weer, om uitgebreider te praten over die bewuste dag en de nasleep ervan.

Bericht op Facebook

Arno kwam de man op het spoor nadat verschillende media over het verhaal hadden bericht. De dochter van de Veghelnaar las erover op Facebook en wist dat haar vader iets soortgelijks had meegemaakt. Ze reageerde op het bericht en kwam zo in contact met Arno.
De reddingsactie heeft ook indruk gemaakt op de man die Arno redde. Zo wist hij nog dat het vierjarige jochie als 'een slappe pop' aanvoelde, tekent het AD op. "Ze hebben vaak nagedacht over hoe het met mij zou zijn gegaan, in het geval dat ik het overleefd heb", zegt Arno.
Naast de Veghelnaar was er nog iemand die meehielp, namelijk een badmeester. "Hij heeft me naar het ziekenhuis gebracht, ik zou hem ook graag willen vinden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.