Nieuws

In één nacht alles kwijt: inbrekers nemen 20 motoren en fietsen mee uit winkel

De inbrekers lieten een ravage achter in de winkel
De inbrekers lieten een ravage achter in de winkel © Resa Racing
Martine Satink uit Haaksbergen kan het amper geloven: inbrekers hebben 20 motoren en elektrische fietsen gestolen uit haar motorsportwinkel. Zelfs sporttassen die aan het plafond vastzaten hebben ze eraf gezaagd, gevuld met spullen en via een weiland afgevoerd. Martine ziet de zaak waar ze met haar man 18 jaar aan heeft gewerkt in één nacht instorten. "De schade loopt in de tonnen."
"Opeens gingen alle camera's op zwart", zegt Martine, die samen met haar man René eigenaar is van Resa Racing. "Toen hebben ze de motoren en elektrische fietsen via een raam meegenomen, door het weiland naar het fietspad."

Lawaai

De inbraak was in de nacht van donderdag op vrijdag, toen het hard waaide en regende. "Dat is waarschijnlijk onze pech geweest", zegt Marine. "Ik slaap heel licht en word overal wakker van, maar nu niet. En dat terwijl paspoppen en standaarden op de grond vielen. Ook op de camera's hoor je niets."
De forensische politie is een onderzoek begonnen en de eigenaren helpen zelf ook mee. "Ik vraag camerabeelden op in de buurt. De politie zegt ook: verzamel zoveel mogelijk."

Schade

Ondertussen maakt het stel de schade op. Nog steeds is niet precies duidelijk hoeveel de inbrekers hebben meegenomen. "We zijn nog alle framenummers aan het opschrijven, maar de schade loopt echt in de tonnen."
De Haaksbergse is verzekerd, maar voorspelt een 'enorm getouwtrek' om het volledige bedrag uitgekeerd te krijgen. "Dat hoor je vaak, dat het moeilijk is, dus ik hou mijn hart vast." Vooralsnog richten ze zich op het terugkrijgen van hun spullen, en er zijn aanknopingspunten. "Er zijn al bussen met aanhangers en bakwagens vastgelegd op camera."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.