Zaaloverzicht: Landstede Hammers hard onderuit, Apollo 8 komt met schrik vrij

Landstede Hammers moest het hoofd buigen in België
Landstede Hammers moest het hoofd buigen in België © Orange Pictures
Het was een drukke avond voor de ploegen in de zaal. Hieronder een overzicht van de resultaten van de Overijsselse clubs op het hoogste niveau.

Het Ravijn

De waterpoloërs van Het Ravijn kregen in Nijverdal AZC op bezoek. Het werd een spannend duel, wat uiteindelijk in 16-16 eindigde. Het Ravijn blijft daardoor achtste in de Eredivisie. Die positie is genoeg om deel te nemen aan de play-offs, maar er zijn nog twee speelrondes te gaan.
De vrouwen van Het Ravijn wisten wel te winnen. Tegen laagvlieger De Ham werd het uiteindelijk 14-8 voor de thuisploeg. Na twaalf speelrondes staat de ploeg vijfde op de ranglijst.

Moeizame overwinning Apollo 8

Voor de volleybalsters van Apollo 8 is het in de Nacompetitie A ongemeen spannend. Zes clubs strijden om een plek bij de eerste twee na tien speelronden en daarmee een plek in de finale om de landstitel. Apollo 8 ging vanavond op bezoek bij hekkensluiter Sudosa-Desto en dus was winst noodzakelijk in de strijd voor een finaleplek.
De thuisploeg won tot dusver slechts één set in de nacompetitie, maar kon daar vanavond twee aan toevoegen. De eerste set werd namelijk 25-23 voor de thuisploeg. De tweede set was met 23-25 een prooi voor Apollo 8, maar de derde set was weer voor de thuisploeg: 25-21. Het werd uiteindelijk een beslissende vijfde set, want Apollo 8 won set vier met 20-25. Die vijfde set werd 13-15 en daardoor staan de bezoekers nog altijd derde op de ranglijst.

Kwiek speelt gelijk, DSVD onderuit

Vanavond stond de laatste speelronde in de reguliere competitie op het programma. Kwiek had zich al geplaatst voor de kampioenspoule en ging de strijd aan met Volendam. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk werd het 32-32. Kwiek besluit de reguliere competitie daardoor als zevende.
De handbalsters van DSVD waren al veroordeeld tot de degradatiegroep en ook het laatste duel werd geen succes. Het verloor met 27-31 van Quintus en is uiteindelijk als negende geëindigd.

Landstede Hammers hard onderuit

De basketballers uit Zwolle wonnen nog niet in de BNXT League Gold en gingen vanavond in België op bezoek bij Mechelen. De bezoekers begonnen slecht aan het duel en na een kwart spelen stond het al 32-12. Die achterstand was bij rust nog groter: 54-25. Ook na rust konden de Hammers de Kangaroes niet bijbenen en uiteindelijk werd het 101-62.