Nieuws

Poseren met Macron of Biden? Van der Plas ziet het zichzelf niet doen

Caroline van der Plas tijdens het vragenuurtje
Caroline van der Plas tijdens het vragenuurtje © ANP / Peter Hilz
Caroline van der Plas heeft niet de ambitie om premier te worden. Dat zegt de voorvrouw van BBB bij WNL op Zondag. Ze reageert hiermee op de peiling van Maurice de Hond, waarin haar partij met een ruimte voorsprong de grootste wordt als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn. "Maar zeg nooit nooit."
"Dat klinkt misschien een beetje raar hoor, maar ik heb dus helemaal niks met dit soort dingen", zegt de leider van BBB na beelden te hebben gezien van Mark Rutte die de Franse president Emmanuel Macron vriendschappelijk ontvangt in Den Haag. "Als je minister-president bent, dan moet je met al deze mensen gaan praten, zwaaien, lachen voor de camera."

Liever fractieleider

Van der Plas heeft een paar "hele goede mensen" in haar hoofd die "dat zouden kunnen" als BBB bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt en in het kabinet komt. "Of ze dat willen is een tweede."
De Deventerse vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden. "Die rol die ik heb als fractieleider en Kamerlid, controleren, dat vind ik gewoon een hele mooie rol die goed bij me past."
Naar aanleiding van deze peiling zegt Van der Plas "zeker" klaar te zijn voor verkiezingen bij een eventuele kabinetsval. Van der Plas zegt dat ze direct na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 een "groslijst" is gaan maken van mensen die namens BBB in de Tweede Kamer kunnen komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.