Nieuws

Politieagenten op non-actief na 'ongepaste uitspraken' in video

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie
Zes agenten van de politie Oost-Nederland zijn op non-actief gezet vanwege een filmpje op het internet. De groep was in privétijd in Parijs omdat het Nederlands elftal daar speelde. Op de beelden is te horen dat de agenten zich 'ongepast uitspreken over wat ze om zich heen zien', zegt Janny Knol, politiechef Oost-Nederland.
"Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen", zegt Knol. "Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel."
De politieafdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) onderzoekt de uitlatingen en betrokkenheid van de agenten. Politievakbond ACP kan op dit moment niet op de kwestie ingaan, laat een woordvoerder weten. "Niet zo lang het onderzoek loopt."

Filmpje op Twitter

Op Twitter ging een video rond waarop Oranjesupporters vanuit een busje denigrerende opmerkingen maken over mensen op een markt in Parijs. Ze zeggen onder meer "ik zie maar één blanke" en "er staat er hier een met een bomgordel". Of dit de bewuste video is, is niet bekend.
Degene die het filmpje op twitter zette is geen politieagent en heeft inmiddels al zijn socialemediakanalen offline gehaald. De man is Go Ahead Eagles-supporter en werd door andere Eaglesfans aangesproken op de video.
Politie Oost-Nederland omvat de provincies Gelderland en Overijssel. Het is niet duidelijk in hoeverre de agenten uit onze provincie komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.