Betaald voetbal

Heracles Almelo mist veel kansen, maar wint wel van FC Den Bosch

Heracles Almelo heeft op eigen veld een minimale overwinning geboekt op FC Den Bosch. Tegen de laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie maakte de formatie van John Lammers het zichzelf onnodig lastig, maar werd er wél gewonnen. Op Erve Asito werd het 3-2.
Dat FC Den Bosch niet graag naar onze provincie afreist behoeft voor de voetballiefhebber geen uitleg. Drie weken geleden haalde koploper PEC Zwolle de Bosschenaren ongenadig door de gehaktmolen met een 13-0 afstraffing. Voor het duel met Heracles zal het vertrouwen niet bepaald groot zijn geweest.

Schoofs schiet vroeg binnen

En dat werd in de openingsfase ook duidelijk blootgelegd. Heracles kwam al na dertig seconden op voorsprong via Lucas Schoofs, die op aangeven van Samuel Armenteros eenvoudig de openingstreffer voor zijn rekening nam, 1-0.

Gelijkmaker Den Bosch

Toch kwamen de bezoekers uit Den Bosch al vrij snel op gelijke hoogte. Rechtsback Rik Mulders zette zelf de aanval op, kreeg de bal panklaar terug van Danny Verbeek en schoof overtuigend de 1-1 achter Heracles-doelman Michael Brouwer.

Heracles slaat slag voor rust

In het vervolg van de eerste helft was Heracles de bovenliggende partij, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk nog niet op. Zes minuten voor rust kwam Heracles andermaal aan de leiding en dit keer kreeg Samuel Armenteros de treffer achter zijn naam. Na een puntgave voorzet van Emil Hansson kopte de Zweedse spits de 2-1 binnen.
Twee minuten later lag de bal weer in het net en wederom was Hansson de aangever. Uit zijn indraaiende voorzet tikte Den Bosch-verdediger Teun van Grunsven onbedoeld de 3-1 achter zijn eigen doelman.

Armenteros mist strafschop

De score rust had voor rust nog veel hoger kunnen uitvallen voor Heracles. Twee doelpunten van Justin Hoogma werden afgekeurd en de ploeg van John Lammers kreeg voldoende kansen op meer. Armenteros kreeg dé uitgelezen kans, maar vanaf de strafschopstip raakte hij de paal.

Heracles vergeet duel te beslissen

Ondanks de belegering voor rust bleef Den Bosch geloof houden en helemaal toen de bezoekers de 3-2 aantekenden. Aanvaller Nikolai Möller kopte vijf minuten na rust de aansluitingstreffer binnen.
Ook in de tweede helft gingen de gastheren slordig om met de geboden mogelijkheden. Heracles kreeg genoeg ruimte om de score verder op te voeren, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Invaller Ismail Azzaoui en Hoogma vergaten het duel in de slotfase definitief te beslissen.

PEC in zicht

Uiteindelijk werd dat niet afgestraft en wist Heracles de punten gewoon in eigen huis te houden. Door de overwinning verkleinen de Almeloërs de achterstand op koploper PEC Zwolle tot drie punten.

Heracles Almelo - FC Den Bosch 3-2

1-0 Schoofs (1)
1-1 Mulders (7)
2-1 Armenteros (39)
3-1 Van Grunsven (eigen doelpunt/41)
3-2 Möller (51)
Arbiter: Hensgens
Geel: Van Grunsven
Bijz: Armenteros mist strafschop (45+3)
Heracles Almelo: Brouwer; Rente, Cestic, Hoogma, Roosken; Schoofs, Ouahim (Wehmeyer/65), Bruns (Vejinovic/65); Laursen (Sierra/87), Armenteros (Cicilia/65), Hansson (Azzaoui/45).
FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders (Van Hedel/85), Van den Bogert, Van Grunsven (Ryan/85), Gyamfi; Van der Heijden, Leijten, Patoulidis (Van Bakel/79); Verbeek, Moller (Konings/79), Kalinauskas.