Nieuws

Eén keer betrapt worden op rijden onder invloed is voor drankrijder zonder rijbewijs nog niet genoeg

Drankrijder twee keer in één nacht aangehouden
Drankrijder twee keer in één nacht aangehouden © ANP
De Enschedese politie heeft de afgelopen nacht na een achtervolging een hardleerse automobilist opgepakt voor rijden onder invloed. De man was kort daarvoor ook al aangehouden omdat hij met drank en softdrugs op achter het stuur kroop. De verdachte werd de eerste keer na een melding aangetroffen bij een tankstation. Na onderzoek op het politiebureau werd hij na een uur vrijgelaten waarop hij onmiddellijk weer in de auto stapte.
"Toen deze verdachte werd heengezonden hadden wij het sterke vermoeden dat hij de personenauto, waarin hij had gereden, direct weer zou gaan opzoeken" zegt de poltie. Agenten wachtten hem om de hoek op en zagen dat de auto weer ging rijden. Er werd een achtervolging in gezet waarbij met hoge snelheden over de Oliemolensingel is gereden.
In de wijk Bothoven reed de automobilist zich vast. Volgens de achtervolende agenten was in de nauwe staatjes goed te zien dat de man - ook los van de drank en drugs - weinig rij-ervaring heeft. Niet zo gek, want de bestuurder heeft geen rijbewijs. De voortvluchtige man bedacht zich op een gegeven moment en stopte de auto.
Uiteindelijk is de man overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne en heeft hij de nodige processen-verbaal gekregen. Het wordt een flinke opsomming van de Officier van Justitie als zijn zaak voor de rechter wordt gebracht: twee keer rijden onder invloed, het rijden tijdens een rijverbod, het overschrijden van de maximum snelheid van meer dan 50 kilometer per uur, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. De auto is in beslag genomen in afwachting van een beslissing van de Officier van Justitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.