nieuws

Tipgeld en compositietekening in Opsporing Verzocht over vermoorde Joey Moes Enschede

Bloemenmonument na de dodelijke schietpartij in Enschede
Bloemenmonument na de dodelijke schietpartij in Enschede
Televisieprogramma Opsporing Verzocht toont morgenavond een compositietekening van een nog onbekende man die mogelijk iets te maken heeft met de dood van Joey Moes uit Enschede. De liquidatie krijgt deze week uitgebreid aandacht bij Opsporing Verzocht en opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Moes werd woensdagavond 17 december 2014 van dichtbij in het hoofd geschoten. Dat gebeurde in de Zonstraat in Enschede. Kort daarna overleed het 24-jarige slachtoffer.

Conflict over drugs

Nog dezelfde nacht werden in Amsterdam drie verdachten aangehouden. Twee daarvan werden al snel weer vrij gelaten. De derde, een 31-jarige man uit Enschede, werd afgelopen week weer op vrije voeten gesteld. De politie verdenkt deze man van betrokkenheid bij de dood van Moes. De twee hadden een conflict over harddrugs.
De 31-jarige ontkent iets met de liquidatie te maken te hebben. Volgens hem is een nog onbekende persoon genaamd Sam degene die de politie zou moeten zoeken. In de uitzending van morgenavond wordt daarom een compositietekening van hem getoond. Deze Sam zou uit het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer komen.

Reconstructie en tipgeld

In de uitzending is verder een reconstructie te zien van de laatste weken van Joey Moes. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en informatie. Zo is bijvoorbeeld ook nog altijd niet het wapen gevonden waarmee Moes om het leven is gebracht. Voor de gouden tip is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.