Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: wegpiraterij die daglicht niet kan verdragen

In deze aflevering van Oost op het Asfalt aandacht voor wegpiraterij die het daglicht blijkbaar niet kan verdragen. Het gaat om twee video's die we kregen toegestuurd van een automobilist met dashcam, die zich vooral verbaasde over de nachtelijke escapades van collega-weggebruikers. Een van die stuntpiloten rijdt ook nog eens in een in het oog springende knalroze bedrijfswagen.
De automobilist met dashcam kreeg tijdens een nachtelijke rit te maken met een sterk staaltje van wegpiraterij. Het incident speelde zich af op de N350 ter hoogte van Wierden. Daarbij wordt de automobilist werkelijk op het allerlaatste moment voorbij gereden door een automobilist, die slechts met de allergrootste moeite nog maar net op tijd weet in te voegen.
Nachtelijke escapades op het asfalt.
Onder het mom: onder die witte strepen ligt ook asfalt. En waarom daar dan geen gebruik van maken? Waarop deze razende Roeland vol op de rem moet vanwege de rij auto's die ervoor rijdt. Kortom, hij/zij heeft met die doldwaze actie naar schatting een halve seconde tijdswinst geboekt.
En heeft met die waaghalzerij collega-weggebruikers de stuipen op het lijf weten te jagen. "De auto rijdt niet alleen te ver door op het verdrijvingvlak, maar snijdt mij ook nog eens de weg af. Als ik niet had bijgestuurd of had afgeremd, was het een aanrijding geworden", aldus de verontwaardigde automobilist met dashcam.

Het roze gevaar

Diezelfde automobilist met dashcam stuurde ons ook een tweede filmpje toe. Terwijl hij over de Aadorpsweg rijdt, wordt hij binnen de bebouwde kom van Vriezenveen op hoge snelheid ingehaald door een bestelwagen. Daarbij jakkert deze wegpiraat ter hoogte van de Verzetstraat over een doorgetrokken streep en de voorsorteervakken bij de verkeerslichten.
Opvallend detail: het gaat om een knalroze bestelwagen, voorzien van bedrijfslogo's. Rijgedrag waar werkgevers doorgaans niet zo heel blij mee zijn, aangezien je als medewerker met zo'n auto toch min of meer een rijdend visitekaartje voor je bedrijf bent...
Kortom, wegpiraterij die het daglicht niet kan verdragen.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.