Nieuws

Universiteit Twente wil met Robotics Centre een nieuw uithangbord

De UT brengt alle disciplines samen in het Robotics Centre
De UT brengt alle disciplines samen in het Robotics Centre © RTV Oost
Of het nu over robots in de zorg of maakindustrie gaat: alle robotica-ontwikkeling komt bij de Universiteit Twente (UT) onder één dak. De UT is op het gebied van robots al wereldwijd toonaangevend, maar wil die positie nog meer versterken.
"De lijntjes zijn korter door alle faciliteiten op één plek te zetten", legt Steven van Roon van de UT uit. "Zo kunnen we maximaal gebruikmaken van de kennis en kunde die we hebben. We hebben onderzoek, onderwijs en innovatie met externe partijen op één plek."
De opening van het Robots Centre werd met een tour ingeluid:
UT wil met Robotics Centre een nieuw uithangbord
Het effectiever werken moet tot oplossingen leiden die gaan bijdragen aan de maatschappij. "We willen oplossingen op diverse gebieden beiden. Zoals iets bieden tegen de arbeidsmarkttekorten en de kwaliteitszorg verbeteren."

Uniek

Een Robotics Centre in Nederland is uniek. Maar wat maakt dat dan zo bijzonder? "We hebben meer dan tweehonderd onderzoekers en negen roboticalabs onder één dak. En dat zal blijven groeien. Dan kom je tot een onderwijs- en onderzoekscentrum dat je nergens in Nederland zo groot hebt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.