Nieuws

In alle Overijsselse gemeenten vorig jaar drankrijders beboet, het meest in Almelo

In alle Overijsselse gemeenten zijn vorig jaar bekeuringen uitgedeeld voor rijden onder invloed. In sommige gemeenten wel minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de meest recente politiecijfers, geïnventariseerd door Independer. Veruit de meeste bekeuringen werden uitgedeeld aan automobilisten in Almelo, 310 in totaal. Een stijging van 70 bekeuringen.
Landelijk werden vorig jaar zo’n 42.800 proces-verbalen opgemaakt voor rijden onder invloed. Dat zijn er bijna 11.000 meer dan in 2021, een stijging van 34 procent.
Het gaat om weggebruikers die bekeurd zijn voor rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie waarmee je niet de weg op mag. Navraag bij de politie leert dat er niet specifiek vaker is gecontroleerd, en dat de stijging hierdoor niet wordt verklaard. Wel kan het zo zijn dat basisteams die meer meldingen krijgen van rijden onder invloed vaker controleren. Benieuwd.
In Overijssel werden dus de meeste bekeuringen uitgedeeld in Almelo. De minste bekeuringen werden uitgeschreven in de gemeente Olst-Wijhe, vijf in totaal slechts. Dat was ook nog eens daling van vijf ten opzichte van een jaar eerder. In meer gemeenten in Overijssel daalde het aantal bekeuringen. Onder meer in Staphorst, Steenwijkerland en Dinkelland.
Voor een overzicht per gemeente in Overijssel, klik je op onderstaand kaartje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.