Betaald voetbal

Van den Belt krijgt alsnog zijn droomtransfer naar Feyenoord

Thomas van den Belt
Thomas van den Belt © Orange Pictures
Thomas van den Belt verruilt PEC Zwolle deze zomer voor Feyenoord. De 21-jarige middenvelder heeft een akkoord bereikt met de huidige koploper van de Eredivisie. In Rotterdam-Zuid ligt een meerjarig contract voor hem klaar.
Daarmee krijgt Van den Belt alsnog zijn gewenste droomtransfer naar De Kuip. Feyenoord hengelde afgelopen winter al nadrukkelijk naar de diensten van Van den Belt, maar PEC weigerde haar sterkhouder midden in het cruciale jaar te verkopen. "Ik ben heel blij dat PEC Zwolle en Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen. Feyenoord is voor mij echt een fantastische club", zegt Van den Belt, kind van de Zwolse club.

Mooie momenten

"Mijn debuut is het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt. Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven", aldus Van den Belt.

Goud waard

Van den Belt is de eerste speler die met het oog op het komende seizoen wordt vastgelegd door Feyenoord. Met dertien doelpunten en acht assists is de zoon van Gerard van den Belt - financieel directeur van Cambuur en een goede bekende van Feyenoord-trainer Arne Slot - goud waard in de aanstaande promotie van PEC naar de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.