Nieuws

Groen licht voor appartementenhotel naast hotel Wyllandrie Ootmarsum

Hotel Wyllandrie in Ootmarsum
Hotel Wyllandrie in Ootmarsum © RTV Oost
Het bestaande appartementencomplex naast hotel Wyllandrie op de Kuiperberg in Ootmarsum mag worden omgevormd tot een appartementenhotel. De Raad van State maakte vandaag een einde aan een jaren durende rechtszaak die werd aangespannen door de eigenaren van Wyllandrie. De zaak kreeg een bijzonder einde, want de eigenaren hebben nu zelf het complex aangekocht om het als appartementenhotel naast Wyllandrie te exploiteren. Hun bezwaren daartegen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
Burgemeester John Joosten meldde onlangs tijdens een zitting bij de Raad dat de aankoop vorig jaar al rondkwam met een subsidie van 50.000 euro van de gemeente Dinkelland. Hij vroeg zich dan ook af waarom de eigenaren van Wyllandrie toch nog hun zaak bij de Raad van State doorvoerden.
Bovendien was dat tegen de gemaakte afspraak om de bezwaren in te trekken na afronding van de aankoop. De bezwaarmakers verschenen niet tijdens die zitting en stuurden de Raad ook geen verklaring.

Uitbreiding

De appartementen werden oorspronkelijk gebouwd als een uitbreiding bij Wyllandrie. Maar de toenmalige eigenaar ging failliet. De nieuwe eigenaren van Wyllandrie namen dit plan niet over. De eigenaren van de appartementen probeerden er eerst nog recreatieappartementen van te maken. Maar dat wilde de gemeente niet.
Een zelfstandig appartementenhotel naast Wyllandrie mocht van de gemeente wel. Maar dat was weer tegen het zere been van Wyllandrie omdat dit een regelrechte concurrent zou worden. Met de aankoop van de appartementen hebben de eigenaren van Wyllandrie dat kunnen voorkomen.

Raad van State

Omdat ze hun bezwaren bij de Raad van State niet hadden ingetrokken, moest die alsnog een oordeel geven over het bestemmingsplan waarin de omvorming naar een appartementenhotel is geregeld. Dit plan is door de Raad vandaag goedgekeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.