Nieuws

Nieuwe platform Sonar brengt artiesten en locaties in Oost-Nederland bij elkaar

Sonar brengt artiesten en locaties bij elkaar
Sonar brengt artiesten en locaties bij elkaar © iStock / Getty Images Plus
Het is een soort marktplaats voor artiesten: vanaf vandaag kunnen muzikanten en locaties elkaar vinden via het platform Sonar, een samenwerking tussen Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland. Afgeleid van het Belgische VI.BE, een succesvol platform met zo'n twintigduizend artiesten en zevenhonderd organisatoren.
"We waren op zoek naar hoe we ervoor kunnen zorgen dat het talent in Overijssel en Gelderland, niet alleen bands maar ook muzikanten of acts, overzichtelijk kunnen zien waar ze kunnen spelen, zich kunnen ontwikkelen of bijvoorbeeld op tv komen", vertelt Harold de Boer van Poppunt Overijssel. "En dat hebben we verzameld in Sonar."

Sterke samenwerking

In België bestaat VI.BE al langer en het is succesvol. "En er komen echt talenten bovendrijven daar", vertelt De Boer. "Ik denk dat het heel erg goed gaat werken." De samenwerking met Poppunt Gelderland is een logische, legt hij uit. "Omdat het van nature een sterke regio is en er is een sterk samenwerkingsverband tussen de poppodia in Oost-Nederland. Twee grote provincies die gaan samenwerken, die kunnen veel bieden aan artiesten."
Wat de muziekliefhebber ervan gaat merken? "Die gaat op meerdere podia nieuw talent zien. Het gaat bij Sonar dus minder om wie de programmeur al kent, wie al in het netwerk van dat poppodium zit, maar veel meer om wat die gene kan of doet. De zichtbaarheid wordt vele malen groter, het gaat om wat je laat zien op het platform."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.