Nieuws

Organisatie hoopt dat TruckRun Salland volgend jaar wel weer door kan gaan

Afgelasting truckersritten een teleurstelling in Raalte
Afgelasting truckersritten een teleurstelling in Raalte © RTV Oost
Grote teleurstelling voor mensen met een beperking in de regio Salland, en bij de honderden vrijwilligers die ieder jaar klaar staan om een onvergetelijke dag te organiseren. TruckRun Salland gaat ook dit jaar opnieuw niet door. De organisatie hoopt dat de verzekeringskwestie volgend jaar opgelost is. "Er zit zoveel voorbereiding in en toch geeft het voor zoveel mensen voldoening", zegt cliënten begeleider Jorien Verwaarst. "Het is gewoon heel erg jammer."
Waar het in de voorgaande twee jaar te wijten was aan corona, is dit jaar is een verzekeringskwestie de oorzaak van de afgelasting. Truck Run is een speciale dag eens per jaar, waarin mensen met een beperking de kans krijgen om mee te rijden in zo'n grote vrachtwagen. Het evenement wordt georganiseerd door truckersverenigingen in het hele land. Zowel in de zorg als in de transportsector zijn er ook regionaal honderden mensen actief bij betrokken.
Tijdens een rit vorig jaar viel een cliëntenbegeleider met haar hoofd op het dashboard tijdens een remactie van één van de vrachtwagens. Zij zat op het bed achter de cliënt en daar is geen gordel. Een letselschadeadvocaat heeft namens de vrouw een claim neer gelegd bij de organisatie.
Nu de truckersritten niet doorgaan, is de teleurstelling groot. Niet alleen bij de cliënten, zeker ook bij de chauffeurs en de honderden vrijwilligers in de regio Salland. "Het is heel erg jammer maar als er wat gebeurt hebben we een groot probleem." Johny Tutert kan er realistisch naar kijken, maar het raakt hem wel. Samen met Stefan Hondveld, Erwin Bril en Jorien Verwaarst organiseert Johny al jarenlang ieder jaar de Truck Run in Salland. Door corona is de dag al een paar keer eerder afgelast.
"Het zijn niet alleen de mensen waar we het voor doen, ook de mensen die vrijwillig meehelpen halen er heel veel plezier uit. Chauffeurs zijn al weken van tevoren bezig want die wagen moet helemaal brandschoon en glimmen." Stefan Hondveld is één van de chauffeurs die meerijden. "Op die dag staan overal mensen langs de straat te zwaaien. Het is ook wel wat, drie konvooien van 80 vrachtwagens is indrukwekkend."
In deze video kun je zien waarom Truck Runs in Enschede en Salland dit jaar niet doorgaan:
Over de afgelasting van truckersritten voor mensen met een beperking: "Het is heel erg jammer maar wat als er wat gebeurt? Dan zijn we de klos."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.